Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Χαλυβουργίας και σε όλη την εργατική τάξη της περιοχής μας την εργοδοσία των εργοστασίων της Χαλυβουργίας σε Βόλο και Βελεστίνο, το επιχειρησιακό – εργοδοτικό σωματείο του χώρου και το Εργατικό Κέντρο του Βόλου για την αποσιώπηση του σοβαρού ατυχήματος που συνέβη στο εργοστάσιο της επιχείρησης στο Βελεστίνο το Σάββατο 31 Μάρτη.



Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και το ΠΑΜΕ είχαν προειδοποιήσει αρκετά έγκαιρα ότι η εντατικοποίησης της παραγωγής από τις δουλειές που μεταφέρθηκαν στα εδώ εργοστάσια εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης των συναδέλφων στον Ασπρόπυργο και τα λειψά μέτρα συντήρησης, υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο χάριν του κέρδους θα οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις. Θυμίζουμε ότι όλοι όσοι έχουν αποσιωπήσει σήμερα το ατύχημα, δηλαδή το εργοδοτικό σωματείο και η ξεπουλημένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Βόλου, την περίοδο εκείνη που κάναμε αυτές τις σοβαρές καταγγελίες, όλοι τους και μαζί με άλλους παρατρεχάμενους, αγκαλιά με ΜΑΤ και εισαγγελείς, σήκωσαν μέτωπο ενάντια στο ΠΑΜΕ, εκτελώντας τις κατευθύνσεις του Συνδέσμου των Θεσσαλών Βιομηχάνων.
Το ατύχημα αυτό γεννά εύλογα ερωτηματικά:
-          Γιατί το ατύχημα δεν καταγράφηκε καθόλου στην Επιθεώρηση Εργασίας.
-          Γιατί δεν υπάρχει καταχώρηση σε κανένα αστυνομικό δελτίο όταν μάλιστα πληροφορίες λένε ότι η έκρηξη ήταν σοβαρή, ακούστηκε σε όλη τη γύρω περιοχή και υπήρχαν τραυματίες.
-          Γιατί δεν κινήθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας εδώ και πέντε μέρες από το ατύχημα
-          Γιατί αποσιωπήθηκε το γεγονός από τα τοπικά ΜΜΕ
-          Γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί από την εργοδοσία και το σωματείο του χώρου το πόσοι και ποιοι είναι η τραυματίες, ποια είναι η κατάστασή τους και που βρίσκονται τώρα
-          Γιατί η πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Βόλου κρατά «σιγή ιχθύος»
            Όλα τα παραπάνω ερωτηματικά απαιτούν άμεση απάντηση από τον καθένα στους οποίους απευθύνονται. Κυρίως όμως το ίδιο το γεγονός και η εξέλιξή του είναι ένα ακόμα στοιχείο για να βγάλουν συμπεράσματα όλοι οι εργαζόμενοι: Να κατανοηθεί ότι μπροστά στο κέρδος το κεφάλαιο δε λογαριάζει ούτε τις ζωές των εργατών. Να ξεχωρίσουν τους φίλους από τους εχθρούς τους.
Συνάδελφοι Χαλυβουργοί,
            το ζήτημα της υπεράσπισης της ζωής σας πρέπει να γίνει υπόθεση του καθένα σας με ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία  τους ξεπουλημένους εργοδοτικούς συνδικαλιστές που είναι διαθέσιμοι για το καθετί, ακόμη και να κουκουλώνουν τα πιο σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν στο χώρο σας για να δείχνουν καλό πρόσωπο στο αφεντικό τους. Συμπορευτείτε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Οι θυσίες στο δρόμο της ταξικής πάλης είναι μικρότερες από το να θυσιάσετε τη ζωή σας για τα κέρδη του Μάνεση.
            Όλοι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και αγωνιστικής συμπαράταξης στους απεργούς Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου που διοργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»
την Τρίτη 10 Απρίλη, στις 7μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου.
«ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΜΑΝΕΣΗ»
 «ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΟ ΜΗΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger