Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αντικαταστήστε κάποια ονόματα και προσαρμόστε το 1946 στο 2012

«Ο πρωθυπουργός κ. Σοφούλης έχει αναλάβει να παίξει ένα πολύ θλιβερό ρόλο. Να "νομιμοποιήσει" μ' ένα εκλογικό πραξικόπημα την εγκαθίδρυση του μοναρχικού φασισμού στην εξουσία. Αυτή την αποστολή του έταξαν οι Αγγλοι "Δημοκράτες". Αυτός σαν αρχηγός "Δημοκρατικής Κυβέρνησης" να κάνει τέτοιες εκλογές, που θα δώσουν την νίκη στη δοσίλογη μοναρχική μειοψηφία».

Ριζοσπάστης 3 Μάρτη 1946
_________

«Οι εκβιασμοί και τα διλήμματα περί επερχόμενης πτώχευσης, περί επανόδου στη δραχμή, περί της βεβαίας καταστροφής που θα επέλθει, εάν δεν ψηφιστούν τα "συστημικά" κόμματα και δεν τηρηθούν απαρέγκλιτα οι υποχρεώσεις και οι συμβάσεις προς τους δανειστές μας, θα αποτελέσουν το πολιτικό - κυβερνητικό «πρόγραμμα» των «συστημικών» - μνημονιακών συμφερόντων.
Ποινικοποιείται με τον τρόπο αυτό η ψήφος προς τα κόμματα της Αριστεράς, που αντιτίθενται προς τη μνημονιακή στρατηγική. Διότι σε περίπτωση που συγκεντρώσουν -έστω και αθροιστικά- ένα σημαντικό ποσοστό, τότε η "καταστροφή" της χώρας θα επέλθει από την επομένη των εκλογών. Ήδη ο θλιβερός εκπρόσωπος των συμφερόντων αυτών, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, εμφανίστηκε πρωτοχρονιάτικα ως "Εφιάλτης", για να μας απειλήσει ότι θα επανέλθουμε στη δεκαετία του 1950 και στη δραχμή, εάν δεν συμμορφωθούμε...

Δεν θα πρέπει, όμως, να παραβλέψουμε το ενδεχόμενο της "ηλεκτρονικής παρέμβασης" στα εκλογικά αποτελέσματα, εάν η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα... Η "ιδιωτικοποίηση" της εκλογικής διαδικασίας και της έκδοσης των αποτελεσμάτων εμπεριέχει και τη δυνατότητα ρυθμιστικών παρεμβάσεων... Αλλωστε, η οικονομική και ιδεολογική τρομοκράτηση δεν αποτελεί παρά τη μία όψη της νόθευσης της λαϊκής βούλησης, όπως έχει συχνά συμβεί κατά το παρελθόν...

Τα μνημονιακά συμφέροντα μπορεί να "ξορκίζουν" τις εκλογές, από τώρα, όμως, προετοιμάζονται για τη χειραγώγησή τους. Ας μην αυταπατώμεθα. Αυτοί που διέσυραν τη Δημοκρατία, κατέλυσαν την εθνική κυριαρχία και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή δεν έχουν κανένα δισταγμό. Δεν νιώθουν καμία τύψη».

Μενέλαος Γκίβαλος – Καθηγητής Πανεπιστημίου
 Μάρτης 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger