Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

"Όχι" στη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας


«Όχι» στη δημιουργία Κέντρων Φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με κατά πλειοψηφία απόφαση του, έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση. {PS..0}Όπως αναφέρεται στην απόφαση το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν προτίθεται να υποδείξει κανένα χώρο στην Θεσσαλία προς την κατεύθυνση αυτή καθώς κανένας χώρος δεν είναι διαθέσιμος.

Υπό προϋποθέσεις «ναι», είπε το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας. Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επισημαίνεται ότι η επιλογή των χώρων λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων πρέπει να γίνει μετά από ειλικρινή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες και αφού υπάρξει ειδική μέριμνα σε ότι αφορά τη φύλαξη και την απόσταση από κατοικημένες περιοχές

Εντατικοποιούνται την ίδια ώρα οι αστυνομικοί έλεγχοι στο κέντρο της Αθήνας για τη λαθρομετανάστευση και το παρεμπόριο. Σύμφωνα με πληροφορίες σε 1.656 ελέγχους χθες έγιναν 781 προσαγωγές και 20 συλλήψεις. Σε ότι αφορά τους ελέγχους για το παρεμπόριο κατασχέθηκαν 4.685 τεμάχια ειδών παρεμπορίου. Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ και της Νομικής Σχολής.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger