Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δημοσιογράφος ο Έλληνας πληροφοριοδότης της Stratfor

Νέα αρχεία της Wikileaks για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor σχετικά με τα γεγονότα του περασμένου Ιουνίου, την προσπάθεια του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και το κίνημα των Αγανακτισμένων, βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Δημοσιογράφος ο Έλληνας πληροφοριοδότης της Stratfor
Σύμφωνα με  «Τα Νέα», τον περασμένο Ιούνιο κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις του Γ. Παπανδρέου, η Stratfor απαίτησε 24ωρη ενημέρωση από τον Έλληνα πληροφοριοδότη της, ο οποίος -όπως προκύπτει από τα ηλεκτρονικά μηνύματα- είναι δημοσιογράφος.
Η  Stratfor χαρακτηρίζει αξιόπιστο τον πληροφοριοδότη της, ο οποίος ενημερώνει επί 15 ώρες για την κατάσταση που επικρατεί με συνεχή ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ο Γ. Παπανδρέου περιγράφεται στα μηνύματα ως Papa-D και ο Γ. Παπακωνσταντίνου ως Papa-C, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο κίνημα των Αγανακτισμένων και στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.
«Οι Αγανακτισμένοι της Αθήνας απειλούν το πολιτικό σύστημα. Αν δεν αρχίσουν να διαδηλώνουν θα τους αγνοήσουν εκτός αν είναι πάρα πολλοί» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο ένας αναλυτής της Stratfor επισημαίνει ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι συνδικαλιστές, ιδίως «τώρα που αρχίζουν να αντιδρούν στα σχέδια των ιδιωτικοποιήσεων, το ζήτημα του κυλιόμενου μπλακ άουτ είναι πολύ πιο σοβαρό από αυτούς τους Αγανακτισμένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger