Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αυτή είναι η ξεκάθαρη πραγματικότητα με το PSI (κούρεμα). Διαψεύστε με κύριοι της κυβέρνησης και των ΜΜΕ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Από τον Γεώργιο Μπάκο
Σ.Σ. Βάλτε τους οικονομικούς ταγούς και τους καναλοκαθηγητάδες σας να διαψεύσουν τα κάτωθι. Αν το καταφέρετε, μέχρι και Μπένι ψηφίζουμε.
Βλέπω γύρω μου χαρές και πανηγύρια και ακούω για μεγάλες επιτυχίες. Τις μεγάλες εποχές της προπαγάνδας (κομμουνιστική Σοβ. Ένωση, Ναζί, Μακάρθι, J.E. Hoover κλπ), δεν πρόλαβα να τις ζήσω, αλλά νομίζω ότι θα έμοιαζαν σχολική εκδρομή με αυτά που γίνονται σήμερα.
ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ και εν συντομία, η πραγματικότητα της Ελλάδας μετά το κούρεμα (PSI) είναι ως ακολούθως:
– Το πραγματικό (και όχι το υποτιθέμενο) κέρδος ή καλύτερα το όφελος από το PSI, επί των 360 δις συνολικά, δεν ξεπερνά τα 40-45 δις, αφού πρέπει να υπολογιστεί η ανακεφαλαίωση των τραπεζών, και βέβαια η αποζημίωση των ιδιωτών κατόχων. Άρα σε απόλυτα νούμερα, το ποσοστό επί του συνόλου είναι μόλις 11% με 12%. Μια μείωση του spread των 230 δις θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα!!!
– Για αυτά τα 40-45 δις “όφελος”, η χώρα δανείζεται επιπλέον 130 δις, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο το χρέος της, καθιστώντας το μη διαχειρίσημο. Και βέβαια δεν θα πάνε ούτε για ανάπτυξη ή για κάλυψη αναγκών με σκοπό την μείωση του ελλείματος, αλλά δε εξυπηρέτηση χρέους και σε στήριξη “των αγορών”!!
– Οι “αγορές”, όπου για να λέμε την αλήθεια, μόνο για αυτές έγινε το κούρεμα, θεωρούν τα ομόλογα ακόμα και μετά το PSI ως το ίδιο αναξιόπιστα, και ήδη τα παπαγαλάκια δια στόματος Σόϊμπλε, Νταλάρα (όχι νεράτζια παιδιά) και των υπολοίπων καλοπαίδων μαζί με τον δικό μας Π. Καψή,  μας προετοιμάζουν για την επόμενη “πτώχευση” και τα νέα Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger