Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«Oι παρελάσεις να γίνουν αντιμνημονιακές διαδηλώσεις»

Αντιδράσεις από κινήσεις πολιτών την 25η Μαρτίου
Με σύνθημα «οι παρελάσεις να γίνουν αντιμνημονιακές διαδηλώσεις», κινήσεις πολιτών του Βόλου οργανώνονται έτσι ώστε την Κυριακή 25 Μαρτίου να πραγματοποιήσουν τη δική τους παρέλαση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα και εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την οικονομική κρίση και τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, η Ανοικτή Συνέλευση Μαγνησίας καλεί όλο το λαό, τους δασκάλους, καθηγητές σχολείων, ιδιαίτερα τη μαθητική νεολαία, τα πιο φτωχά της στρώματα, που μαζί με τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς τους ζουν ένα δυσβάστακτο παρόν κι ένα ανύπαρκτο μέλλον, να επιλέξουν τις διαδηλώσεις από τις παρελάσεις. Η Ανοιχτή Συνέλευση Μαγνησίας οργανώνει πορεία την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 11 το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το μήνυμα του Δικτύου για κοινωνικά και πολιτικά Δικαιώματα, το οποίο στην επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων πως « Η μετατροπή των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου σε μαζικές αντιμνημονιακές διαδηλώσεις απετέλεσε τη χαριστική βολή στην ετοιμοθάνατη κυβέρνηση Παπανδρέου. Σήμερα, πέντε μήνες μετά, η 25η Μαρτίου δίνει και πάλι την ευκαιρία να εκφραστεί η λαϊκή οργή ενάντια στον πόλεμο που έχουν κηρύξει «οι από πάνω» στους «από κάτω». Οι παρελάσεις πρέπει να γίνουν και πάλι διαδηλώσεις ενάντια στο Μνημόνιο και την κυβέρνηση των τραπεζιτών. Μπορούμε και πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι αυτοί που καταστρέφουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες δεν θα αφεθούν να στήνουν ανενόχλητοι προκλητικές φιέστες δήθεν εθνικής συναίνεσης».
Αντιμνημονιακό μήνυμα απέστειλε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ η οποία καλεί τους Βολιώτες να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα χωρίς καμία αναμονή.
«Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και τα τσιράκια τους, τσακίζουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, εξαφανίζουν τις συντάξεις, ξεπουλάνε τα πάντα με σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, διαλύουν το ασφαλιστικό σύστημα. Καταργούν κάθε δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε νέους «ραγιάδες» του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να απαντήσει στην επιδρομή», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

What's up to all, for the reason that I am really keen of reading this blog's post to be updated regularly.
It carries nice material.

Take a look at my web page ... php editor open source wysiwyg

Powered By Blogger