Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Χρυσοχοΐδης: Nα φέρουν οι εφοπλιστές πίσω τα λεφτά στην Ελλάδα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΕΣ
Την αναγκαιότητα να υπάρξει διάλογος ανάμεσα στην ελληνική πολιτική τάξη, στην κυβέρνηση, στα κόμματα και τους Ελληνες πλοιοκτήτες, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που βγήκαν στο εξωτερικό επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στη Βουλή.

«Πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχει φύγει στο εξωτερικό θα γυρίσει πίσω, όπως κι ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που επενδύονταν στο παρελθόν στην Ελλάδα να συνεχίσει να επενδύεται σε παραγωγικές επενδύσεις, που θα διαμορφώσουν μία νέα πραγματικότητα στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας.
Νομίζω ότι αυτό είναι το χρέος μας και πολύ γρήγορα πρέπει να ανοίξει αυτός ο διάλογος, έτσι ώστε οι Ελληνες πλοιοκτήτες να γίνουν ακόμα πιο αποδοτικοί και πιο χρήσιμοι για την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ευημερία της χώρας». Και προσέθεσε:

«Κάθε φορά που συζητάμε ζητήματα που έχουν σχέση με τη ναυτιλία, τίθεται το ζήτημα της ίδρυσης υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Κοιτάξτε, θέλω να είμαι πολύ καθαρός απέναντί σας, γιατί όλο αυτό το χρονικό διάστημα έτυχε να περάσω και από τις δύο ιδιότητες: και του υπουργού Ναυτιλίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, ήμουν αυτός που μαζί με τους συνεργάτες μου φτιάξαμε το πρώτο σχέδιο νόμου και στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής έφερε εδώ για ψήφιση το σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος» - και κατέληξε:

«Στη χώρα μας υπήρχε μία στρέβλωση και η στρέβλωση αυτή λεγόταν “το παλιό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας”, το οποίο δεν είχε υπηρεσίες δικές του και στηριζόταν στο Λιμενικό. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger