Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

τελευταία μέρα αύριο στο Βόλο HELMEPA και Lloyd’s Register για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες


Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 άρχισε στο Βόλο η εκστρατεία ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες που η HELMEPA, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd’s Register Educational Trust (The LRET), θα πραγματοποιήσει μέχρι το 2014 σε 12 πόλεις της Ελλάδας,
Η εκδήλωση ξεκίνησε με Ημερίδα για Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, που χαιρέτισε ο Δημάρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης παρουσία τοπικών επισήμων, εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο Δήμαρχος συνεχάρη ΗΕLΜΕPA και Lloyd’s Register για την πρωτοβουλία τους τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης των παιδιών. Ο Υπολιμενάρχης Βόλου, Αντ/πλχος Λ.Σ. Στ. Γανωτής, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συνεργασία Λιμενικών Αρχών και HELMEPA και τις ενέργειες του ΛΣ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Η εκπρόσωπος του Lloyd’s Register, εταιρικού μέλους της HELMEPA, A. Κουβερτάρη απηύθυνε χαιρετισμό του Περιφερειακού Διευθυντή του LR Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, Α. Πουλοβασίλη, στον οποίο υπογραμμίστηκε η μακρόχρονη συνεργασία LR και HELMEPA, γεγονός που εγγυάται την επιτυχία της εκστρατείας.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΗΕLΜΕPA, Δ. Κ. Μητσάτσος ευχαρίστησε το Δήμο Βόλου για τη φιλοξενία και ευχήθηκε όπως τα παιδιά περιβαλλοντικά ενήμερα διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον με όπλο τους Ελληνικό φιλότιμο. Στη συνέχεια, επέδωσε εκ μέρους του Προέδρου και των Μελών του ΔΣ στο Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη το θυρεό της HELMEPA.
Κατά την Ημερίδα, η HELMEPA παρουσίασε τη ρύπανση ακτών και θαλασσών με απορρίμματα στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Τις επιπτώσεις των πλαστικών στη θαλάσσια ζωή και τη δική μας ανέλυσε ο κ. Α. Λόλας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Υποπλ/ρχος ΛΣ Χ. Τασιόπουλος ανέφερε τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος για την πρόληψη και καταστολή της ρύπανσης. Η κα Κ. Μπαρτζιώκα, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου, μίλησε για τη σημασία του περιβάλλοντος στην ανάπτυξη του τουρισμού, ίσως μοναδικής πηγής εσόδων της περιοχής του Παγασητικού. Για την αξία της ευαισθητοποίησης των παιδιών, μίλησε στην Ημερίδα το παλαιό μέλος της «Παιδικής HELMEPA» και τώρα «Ναυτίλος» της HELMEPA στο Βόλο, Στάθης Κωστακόπουλος.
Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία καταγράφηκαν παρατηρήσεις και αναφορές για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος που έκαναν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και άλλων τοπικών φορέων.
Την Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» της εκστρατείας που εγκαινιάστηκε στη συνέχεια, θα επισκεφτούν με έξοδα του προγράμματος μαθητές 15 Δημοτικών Σχολείων και 16 Γυμνασίων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.
Η Έκθεση θα παραμείνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου μέχρι τη 2 Μαρτίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά για τους μαθητές 09:00 με 13.00 και το κοινό από 18:00 μέχρι 20:00, ενώ το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας η Έκθεση θα είναι ανοικτή 10:00 με 13:00 και 18:00 με 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger