Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μεγαλοστομίες και αντικομουνιστική-αντιαριστερή ρητορία από Σαμαρά

Το καταφύγιο της αντικομουνιστικής και αντιαριστερής ρητορείας είναι γνώρισμα κάθε αποτυχημένου αστού πολιτικού. Και ο αρχηγός της Ν.Δ μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει εξ’ αιτίας της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του καταφεύγει σε κορώνες όλο το τελευταίο διάστημα ενάντια στο ΚΚΕ και στον Σύριζα. Τα κόμματα της αριστεράς «Δεν κυβέρνησαν ποτέ την χώρα αλλά ήταν οι ίδιοι υποστηριχτές όλων των δεινών που οδήγησαν την χώρα ως εδώ» (!!!) είπε χαρακτηριστικά.

Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις των κοινοβουλευτικών αριστερών κομμάτων. «Μπροστά στον φόβο του για το λαό, που η Ν.Δ έχει τσακίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.ΟΣ και την Ε.Ε ο Αντώνης Σαμαράς επιδίδεται σε ψεύδη κατά του λαϊκού κινήματος, σε αισχρές συκοφαντίες και σε αντικομουνισμό, για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, για να κρύψει τι τους επιφυλάσσει η πολιτική της Ν.Δ. και να τους υφαρπάξει την ψήφο», ήταν η δήλωση απ’ το ΚΚΕ ενώ ο Σύριζα συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πως ο κ. Σαμαράς μαζί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Βενιζέλο έχουν ήδη αποφασίσει νέα δυσβάσταχτα μέτρα για τον προσεχή Ιούνιο, που σε καμία περίπτωση δεν θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη, όπως υποκριτικά υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς αλλά σε κοινωνική χρεοκοπία και περαιτέρω ύφεση».

Κατά τα άλλα ο Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του στην πολιτική επιτροπή της Ν.Δ. ουσιαστικά μας έδειξε που θα κινηθεί ο προεκλογικός λόγος της Ν.Δ. Πέρα απ’ τις παπαριές που είπε περί αυτοδυναμίας «για να κυβερνήσει με λυμένα τα χέρια την χώρα» -ούτε ο ίδιος πιστεύει το ενδεχόμενο το κόμμα του να πάρει αυτοδυναμία στις εκλογές-προχώρησε σε μεγαλοστομίες. «Δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ» μας είπε και προσπάθησε να αιτιολογήσει γιατί κατάντησε Σαμαράς-Κομανένσκι όπως επιτυχώς τον χαρακτήρισε ο Γ. Τράγκας και ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο.

Ο αρχηγός της Ν.Δ βλέπει ότι μετά την «μνημονιακή κωλοτούμπα» του τα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματος του έχουν πάρει τον κατήφορο και όσο πάνε χειροτερεύουν μετά την διαγραφή από την Ν.Δ όσων βουλευτών έμειναν πιστοί στην γραμμή που ο ίδιος Σαμαράς είχε χαράξει και ακολουθούσε επί ενάμιση χρόνο!
Τώρα μάλιστα που κάποιοι απ’ τους διαγραμμένους βουλευτές προσχωρούν στο κόμμα του Π. Καμένου, ο Α. Σαμαράς αρχίζει να έχει εφιάλτες. Γνωρίζει ότι το αντιμνημονιακό ρεύμα είναι πανίσχυρο στους κόλπους των ψηφοφόρων της Ν.Δ και όσο και αν ο ίδιος το εγκατέλειψε οι οπαδοί του κόμματος δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν και έτσι κι αλλιώς πάλι δεξιά ψηφίζουν επιλέγοντας τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» του Π. Καμμένου.

Οσο λοιπόν ο Α. Σαμαράς βλέπει ότι το κόμμα του κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις τόσο θα προβαίνει σε κούφιες μεγαλοστομίες και θα προσπαθεί να περιχαρακώσει τους οπαδούς του επιτιθέμενος ταυτόχρονα στην αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger