Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Αφίσα ενάντια στις διακοπές ρεύματος και στους εργολάβους

Ο αγώνας ενάντια στις διακοπές ρεύματος συνεχίζεται, αφίσα που κολλάμε στις γειτονιές μας Αντιγραφή από: http://katadimadim.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Ακολουθεί αφίσα που κολλιέται στις γειτονιές μας ενάντια στις διακοπές ρεύματος και ιδιαίτερα ενάντια στους εργολάβους που εκτελούν και στους διευθυντές της ΔΕΗ που δίνουν τις εντολές.

Η αφίσα τυπώθηκε πριν τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του χαρατσιού, που είναι:
1. Το ΣτΕ την Παρασκευή αποφάνθηκε ότι το κόψιμο του ρεύματος λόγω μή πληρωμής του χαρατσιού είναι αντισυνταγματικό. Η απόφαση αφορούσε σχετική προσφυγή που είχαν υποβάλλει διάφοροι φορείς το Νοέμβριο του 2011 (Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ, ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, κλπ). Στην ίδια του απόφαση, το ΣτΕ αναφέρει ότι το ίδιο το χαράτσι δεν είναι αντισυνταγματικό, εφόσον δεν αποτελεί πάγιο φόρο (αυτό αναμένουμε να το δούμε), στην οποία περίπτωση επιφυλάσσεται να επανατοποθετηθεί.

2. Ήδη από τις 14/2 η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία με την οποία ορίζει ότι αν δεν πληρωθεί το χαράτσι η ΔΕΗ δεν διακόπτει το ρεύμα, αλλά αποστέλλει το χρέος στο υπουργείο οικονομικών, και αυτό αποφασίζει για περαιτέρω ενέργειες είσπραξης. Επίσης αναφέρει ότι το χρονικό διάστημα είσπραξης επεκτείνεται στους 4 μήνες.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν για εμάς ένα νικηφόρο επεισόδιο στον διπλό αγώνας μας, τόσο ενάντια στο χαράτσι όσο και ενάντια στις διακοπές ρεύματος. Όμως ο διπλός αυτός αγώνας παραμένει. Τόσο γιατί το χαράτσι παραμένει, όσο και γιατί οι διακοπές ρεύματος συνεχίζονται σε συμπολίτες μας που ΔΕΝ έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε το λογαριασμό ρεύματος.

αφίσα

http://katadimadim.blogspot.com/2012/03/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger