Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Ένας υπάκουος στρατιωτικός παίζει το ρόλο του λαγού στην αντιδραστική κούρσα αύξησης της θητείας!

Για μια ακόμη φορά η γνωστή φυλλάδα, του γνωστού εργολάβου!

Για μια ακόμη φορά το γραφικό δημοσιογραφικό παπαγαλάκι, ο «στρατηγός», ο αρεστός όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, ο αποκλειστικός δίαυλος όλων των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για μια ακόμη φορά ένας στρατιωτικός. Όχι ένας απλός, αλλά ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος, ο επιλεγμένος από τον πρώην ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη, μετά την τεράστια σφαγή πολλών άλλων άξιων συναδέλφων του που προηγούνταν, για να φέρει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή, της δημοσιοποίησης της νέας αντιδραστικής ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, δοκιμάζοντας τα κοινωνικά αντανακλαστικά.


Για μια ακόμη φορά ένα στημένο σόου. Τη μέρα που ο πολιτικός του προϊστάμενος Δ.Αβραμόπουλος, που έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά στις φήμες για αύξηση της θητείας αν δεν εξεταστούν οι υπηρεσιακές ανάγκες, ταξιδεύει στις ΗΠΑ «για να πάρει γραμμή» για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή, τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά αποθέματα, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα. Την ίδια μέρα ο υφιστάμενος του Α/ΓΕΕΘΑ, αποκαλύπτει τα σχέδια αύξησης της θητείας, που του υπέδειξαν! 

Να θυμίσουμε βεβαίως ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος είχε εξαφανιστεί και δεν πήρε θέση για το ζήτημα των ακροδεξιών στη Σχολή Ευελπίδων, δεν πήρε θέση για τις καταγγελίες προετοιμασίας-ετοιμότητας του Στρατού για την Καταστολή Πλήθους, δεν πήρε θέση για τις απώλειες ζωών στα στρατόπεδα και τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν οι φαντάροι  και το μόνιμο προσωπικό εξαιτίας των περικοπών, δεν πήρε θέση για το νερό γεμάτο αρσενικό και χρώμιο που πότισαν όσους υπηρετούν στην Αεροπορία Στρατού στο Βόλο!

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ δεν αναφέρει πουθενά στο κείμενο-ιδεών του(;) την ανάγκη αναδιοργάνωσης και σμίκρυνσης του Στρατού Ξηράς, δε θέτει ζήτημα μείωσης των εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων. Επί της ουσίας, το ζήτημα της αύξησης της θητείας και της εμβάθυνσης της πολεμικής εκπαίδευσης των εφέδρων, την ίδια στιγμή που μπαίνει στο περιθώριο το  σχέδιο Π.Μπεγλίτη για κλείσιμο των μονάδων και κατάργησης της 1ης Στρατιάς, δείχνει τα εξής: αφενός ο Α/ΓΕΕΘΑ σέβεται και υποτάσσεται στις ανάγκες του άθλιου και διεφθαρμένου συστήματος πελατειακών σχέσεων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, οι βουλευτές των οποίων δίνουν μάχη να ανοίξουν και τα ελάχιστα ΚΕΝ που έκλεισαν, εις βάρος των νεοσυλλέκτων και της λαϊκής οικογένειας, αφετέρου φαίνεται ότι συνυπολογίζει ευρύτερους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς που είναι δυνατόν να σχεδιάζει να εμπλακεί τμήμα του αστικού κατεστημένου υπό τους Σαμαρά-Καρατζαφέρη-νέα δεξιά κόμματα, στα βόρεια σύνορα της χώρας.    

Σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που βασανίζουν το προσωπικό δεν πήρε θέση. Δεν έχει άποψη, δεν τοποθετείται, δεν προΐσταται!!! Αντίθετα, προτείνει «εκσυγχρονισμό των νόμων περί ιεραρχίας και προαγωγών των αξιωματικών και υπαξιωματικών» θέτοντας ως κριτήριο της βαθμολογικής εξέλιξης την συμμετοχή σε πολεμικές-ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις.
Τώρα όμως που ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος που αποφάσισε να κάνει κίνηση κατά της νεολαίας και των μονίμων, το πιόνι κινήθηκε.

Όπως κάθε πιόνι, δεν κινείται αυτόβουλα. Επιπλέον, αποκαλύπτει ότι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αυτό πιστοποιείται από τα λεγόμενα του καθώς «προτείνει δωδεκάμηνη θητεία χωρίς να αναφέρεται εκτενώς στο ακανθώδες αυτό θέμα που απασχολεί τη νεολαία και τις χιλιάδες οικογένειες που έχουν  τέκνα προς στράτευση». Ο Α/ΓΕΕΘΑ συνεχίζει να αγνοεί ότι νέοι αρνούνται να καταταγούν γιατί δε θέλουν να χάσουν τη δουλειά τους, αδιαφορεί για το αν οι νέοι που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό για να ζήσουν τις οικογένειες τους πέφτουν θύματα εκβιασμού από ένα άσπλαχνο ταξικό κράτος που τους απειλεί με πρόστιμο 6000 ευρώ για ανυποταξία.

Η ξετσιπωσιά του αστικού κατεστημένου που βλέπει τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά αποθέματα ως ιστορική ευκαιρία γεωστρατηγικής αναβάθμισης οικονομικής και πολιτικής, και επομένως είναι αποφασισμένο για πολεμική κλιμάκωση με τον Τούρκο ανταγωνιστή του και εμπλοκή σε κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, αποκαλύπτεται  όταν ο Κωσταράκος λέει: «Η παρούσα οικονομική κατάσταση σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία ή άλλοθι για μειωμένη προσπάθεια ή συμβιβασμούς ως προς το αναγκαίο επίπεδο μαχητικής ισχύος». Και συνεχίζει «θα πρέπει να δούμε την παρούσα κρίση ως ευκαιρία ανάδειξης και εκμετάλλευσης των μη υλικών παραγόντων της μαχητικής ισχύος, όπως τα ψυχικά χαρακτηριστικά του προσωπικού, η εκπαίδευση, η δομή και η οργάνωση, το δόγμα, η ηγεσία, η ιστορική παράδοση».

Το εθνικιστικό και φιλοπόλεμο λογύδριο, το γεμάτο μιλιταριστικές κοινοτοπίες απευθύνεται σε ένα προσωπικό που τρώει σε συσσίτια στις μονάδες, σε στρατιωτικούς που δε μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με αξιοπρέπεια, σε συναδέλφους φαντάρους που σταμάτησαν να τους κάνουν ακόμη και εμβόλια. 

Και όμως ακόμη και σε αυτή την περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις μιλά για εξοπλισμούς. Μάλιστα, φωτογραφίζει το ευρωπαϊκό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καθώς ισχυρίζεται ότι «η αμυντική σχεδίαση θα πρέπει να συνυπολογίσει την αναγκαιότητα παρακολούθησης των τεχνολογικών προόδων στον τομέα των στρατιωτικών εφαρμογών», την προμήθεια πυρομαχικών 120 χιλ. των αρμάτων μάχης, την συντήρηση των μέσων της Αεροπορίας και του Ναυτικού, τη βελτίωση δυνατοτήτων των δυνάμεων άμεσης αντίδρασης, την επαύξηση των δυνατοτήτων επιτήρησης του Πολεμικού Ναυτικού, τη βελτίωση του συστήματος διοικήσεως και ελέγχου. Τέλος, φλομώνει τα νερά λέγοντας "το κύριο βάρος πέφτει πλέον στη συντήρηση του υπάρχοντος υλικού, το οποίο είναι επαρκές και πολύ καλής ποιότητας", καθώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τον πόλεμο που γίνεται για την εξασφάλιση των συμβολαίων για τα μεταχειρισμένα οπλικά συστήματα, την αναβάθμιση των F16 και των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας, όπου οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες έχουν το προβάδισμα!

Η απάντηση του εργατικού κινήματος πρέπει αν δοθεί τώρα. Πρώτα απ΄ όλα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Δημιουργώντας ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ σε κάθε στρατόπεδο. Με βασικούς άξονες των διεκδικήσεων μας τα εξής:

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ

Απαιτούμε:
Μείωση τώρα της θητείας σε 6μηνη. Διπλασιασμός των αδειών.
Αξιοπρεπής μισθός, εγγραφή στο ταμείο ανεργίας μετά το τέλος της θητείας, πλήρης ασφάλιση και κάλυψη των αναγκών των φαντάρων.
Μπλοκάρισμα όλων των εξοπλισμών. Να κλείσουν οι Βάσεις. Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-Ε.Ε.
Εφαρμογή, χωρίς όρους, των συνταγματικών δικαιωμάτων. Ίσα δικαιώματα στις μειονότητες.
Ελεύθερη διακίνηση ιδεών, εντύπων, βιβλίων. Κατάργηση ποινών και στρατοδικείων.
Να σταματήσουν η απλήρωτη εργασία. ΔΕΝ είμαστε πυροσβέστες, «μάστορες», δούλοι. Να γίνουν προσλήψεις όπου απαιτείται. Κανένας στρατιώτης άμισθος δούλος των αξιωματικών.
Να κλείσουν οι Λέσχες Εφέδρων, της πατριδοκαπηλίας και του φυλετικού μίσους. Να απαγορευτεί η λειτουργία παραστρατιωτικών σχηματισμών, η διαπλοκή με στρατό και σώματα ασφαλείας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των φαντάρων. Αιρετές κι ανακλητές επιτροπές φαντάρων χωρίς παρέμβαση της ιεραρχίας. Τα ζητήματα των φαντάρων να υποβάλλονται απευθείας στο διοικητή.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Τηλ: 6932955437    

http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger