Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Χολή στο ΚΚΕ η κυρία εφοπλιστού

Πρωτεία στην υπεράσπιση των εφοπλιστικών συμφερόντων διεκδικεί η «Δημοκρατική Συμμαχία» και η πρόεδρός της Ντόρα Μπακογιάννη, τρέχοντας να ξεκαθαρίσει - και εν όψει και των εκλογών - ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να κυκλοφορούν πλοία μόνο όποτε και όπως βολεύει τα κέρδη των εφοπλιστών. Λογική και αναμενόμενη η αντίδρασή τους. Σάρκα από τη σάρκα των εφοπλιστών είναι άλλωστε. Και η ίδια η Μπακογιάννη τέτοιας οικογένειας μέλος είναι. Γιατί θα έβγαιναν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν την παρέμβαση της πολιτείας; Για να σταματήσουν οι ναυτεργάτες να θαλασσοπνίγονται ώστε να πλουτίζουν οι εφοπλιστές; Για να πάψουν πλοία να ταξιδεύουν με πλήρωμα ανασφάλιστο και χωρίς δικαιώματα, απειλώντας συνολικά την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα; Για να μην απομονώνονται τα νησιά, όταν οι εφοπλιστές δεν τσεπώνουν τις επιδοτήσεις και τα κέρδη που θέλουν; Οχι! Γι' αυτούς δε δίνουν δεκάρα τσακιστή. Αντίθετα. Στις παρεμβάσεις τους μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλεμπόρους που βγήκαν να ζητήσουν παρέμβαση της πολιτείας για να σταματήσει η απεργία.
Γι' αυτό και εξαπέλυσαν νέα επίθεση στο ΚΚΕ. Μόλις ανακοινώθηκε η απεργία, η Μπακογιάννη και το κόμμα της θυμήθηκαν ξαφνικά και ότι ο λαός «εξαθλιώνεται» και την «απόγνωση των αγροτών» και τα προϊόντα τους που «σαπίζουν μέσα στα φορτηγά» και τους «ατέλειωτους ανέργους» που προστίθενται «στον ήδη μακρύ κατάλογο που υπάρχει». Και όλα αυτά - όπως λένε - οφείλονται στους ναυτεργάτες που παλεύουν και στο ΚΚΕ που τους στηρίζει. Υποκρίνονται τους υποστηρικτές των αγροτών, όταν όμως οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στην πολιτική που τους εξαθλιώνει, καταστρέφει τη σοδειά τους και γενικά την αγροτική παραγωγή της χώρας επειδή αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες των μονοπωλίων και της ΚΑΠ, τότε στέκονται εναντίον τους.
Μάλιστα, επειδή το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών, τολμούν να το κατηγορούν ότι αναζητά πολιτικά οφέλη και «πιστεύει ότι ο λαός πρέπει ακόμα περισσότερο να εξαθλιωθεί, ακόμα περισσότερο να καταστραφεί». Κατηγορούν ακόμα το ΚΚΕ ότι «διά μέσου του ΠΑΜΕ επιμένει να κρατήσει κλειστά τα λιμάνια», τονίζοντας ότι «η ανευθυνότητά τους ξεπερνά κάθε όριο λογικής». Ετσι είναι: γι' αυτούς, όποιος αμφισβητεί τα κέρδη των εφοπλιστών φέρνει στο λαό την καταστροφή και είναι «ανεύθυνος». Τους διαψεύδει η πραγματικότητα που βεβαιώνει το ακριβώς αντίθετο, ότι τα συμφέροντα του λαού και των εφοπλιστών, γενικά των μεγαλοεργοδοτών, είναι ασυμβίβαστα. Σκύλιασε η κυρία εφοπλιστού, γιατί το ΚΚΕ κάνει απεργίες. Μόνο που την απεργία κήρυξε η ΠΝΟ, στην πλειοψηφία της οποίας είναι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ. Φαίνεται ότι είναι αδιάβαστη η κυρία. Και, βεβαίως, οι δυνάμεις του ΚΚΕ όχι μόνο δεν είναι ενάντια, αν και μειοψηφία, αλλά είναι στην πρώτη γραμμή της απεργίας. Γι' αυτό σκυλιάζουν με το ΚΚΕ, γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις λαϊκές ανάγκες με κάθε τρόπο. Γι' αυτούς το ΚΚΕ θα είναι πάντα «ανεύθυνο», ακριβώς γιατί στέκεται και παλεύει για τα συμφέροντα του λαού, που αυτοί τσακίζουν, με την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητα, που δεν μπορούν να πλήξει ούτε η τρομοκρατία ούτε η λάσπη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger