Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μαζική έκφραση της λαϊκής οργής παρά το κλίμα τρομοκρατίας

25 Μαρτίου 2012
Παρά το κλίμα τρομοκρατίας και την πρωτόγνωρη κινητοποίηση των μηχανισμών κρατικής καταστολής, η λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και των ντόπιων υποτακτικών τους κατάφερε να εκφραστεί και την 25η Μαρτίου, μαζικά και αποφασιστικά σε όλη τη χώρα. Μπορεί στο σιδερόφραχτο κέντρο της Αθήνας να σώθηκαν τα προσχήματα, μπορεί σύσσωμη η καθεστωτική Αριστερά να έσκυψε το κεφάλι, όμως η λαϊκή οργή βρήκε τον τρόπο να εκφραστεί.
Το έντρομο πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης και οι άδειες εξέδρες ήταν μια ακόμη απόδειξη της πλατιάς απονομιμοποίησης στις λαϊκές συνειδήσεις όλων όσων στήριξαν και στηρίζουν την ισοπέδωση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων, το αλυσόδεμα του λαού και της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Μαζί τους και οι μαθητικές φωνές που αντιστάθηκαν στο κλίμα πειθάρχησης και υποταγής που το υπουργείο Παιδείας θέλησε να επιβάλει όλες τις προηγούμενες ημέρες στα σχολεία.
Οι εκατοντάδες προσαγωγές και οι δεκάδες συλλήψεις δεν ήταν αρκετές για να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις όλων αυτών που θέλησαν να τιμήσουν αγωνιστικά τον μεγαλειώδη αγώνα του 1821 για ανεξαρτησία.
Είναι πια ξεκάθαρο: οι εστίες αντίστασης σε αυτήν τη ληστρική πολιτική, ο αγώνας ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων, όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν και να καμφθούν, αλλά θα γίνουν ακόμη περισσότερες, ακόμη πιο δυνατές. Και η τρομοκρατία δεν θα μπορεί να τις σταματήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger