Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επεισοδιακό παιχνίδι στη Σκιάθο


Εμβόλιμη αγωνιστική (25η) είχαμε χθες στην Α’ ΕΠΣΘ με τον Ρήγα Φεραίο να διατηρείται στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα μετά την εκτός έδρας ισοπαλία του με 1-1 κόντρα στη Σκιάθο. Το ματς αυτό ήταν επεισοδιακό με τους Βελεστινιώτες να καταγγέλλουν ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστών τους, ενώ και το φύλλο αγώνα «καίει» τους γηπεδούχους. Ο Εθνικός δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Ρήγα, αφού ήλθε ισόπαλος 1-1 στα Κανάλια με τον Απόλλωνα, ενώ η Α.Ε. Διμηνίου κέρδισε 4-1 στην Ευξεινούπολη τη Δήμητρα και μείωσε την απόσταση από την κορυφή.
Επιμέλεια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ
«Βεντέτα» φαίνεται να ανοίγει μεταξύ Σκιάθου και Ρήγα Φεραίου μετά και τα χθεσινά επεισόδια στο μεταξύ τους παιχνίδι στο νησί, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Το κλίμα ήταν έκρυθμο λόγω της έντασης στο ματς του α’ γύρου και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο με τους Βελεστινιώτες να κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας. Μάλιστα εξέδωσαν και ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:
«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη υποδοχή από το λιμάνι της Σκιάθου και μετά στο γήπεδο κι ότι απειλήθηκε ο διαιτητής πριν την έναρξη του αγώνα από μπράβο, πρώην παίκτη της Σκιάθου, που έκοβε βόλτες στον αγωνιστικό χώρο. Τα μπουκάλια και οι φωτοβολίδες έπεφταν βροχή στον πάγκο της ομάδας μας.
Στη λήξη της αναμέτρησης έγινε εισβολή φιλάθλων που χτύπησαν ποδοσφαιριστές, έσπρωχναν και έφτυναν τους διαιτητές. Ο συγκεκριμένος μπράβος χτύπησε δέκα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές στην έναρξη, στο ημίχρονο και το τέλος του αγώνα. Η αστυνομική δύναμη αποτελούνταν από μόλις τρεις άντρες, που ήταν απλοί θεατές. Έστω και τώρα ζητάμε από την αστυνομία να κινήσει την αυτόφωρη διαδικασία για τον εν λόγω κύριο, του οποίου τα στοιχεία γνωρίζει.
Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΘ, κ. Χ. Πάσχος, που παραβρισκόταν στο γήπεδο, συνοδεύοντας τον ανήλικο γιο του που αγωνίζεται στον Ρήγα Φεραίο, προπηλακίστηκε και δέχτηκε εκατοντάδες μπουκάλια, ενώ στο τέλος του αγώνα δέχτηκε επίθεση εκτός αγωνιστικού χώρου από φιλάθλους. Η διοίκηση του Α.Ο. Σκιάθου απαθέστατη παρακολουθούσε τα επεισόδια, ενώ ο διαιτητής δεν μπορούσε πράγματι να κάνει τίποτα. Μόνο οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Σκιάθου στη λήξη του αγώνα προστάτεψαν τους ποδοσφαιριστές του Ρήγα, πηγαίνοντας τους στα αποδυτήρια. Συγχαρητήρια στο διαιτητικό τρίο που έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας και μπόρεσε να «κρατήσει» το παιχνίδι».
Όμως και το φύλλο αγώνα που συνέταξε ο διαιτητής κ. Κρητικός είναι επιβαρυντικό για τη Σκιάθο που απειλείται με τιμωρία. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Στο 30ο λεπτό πετάχτηκαν βροχή από μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο από φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας. Στο 46’ πετάχτηκε φωτοβολίδα από τους ίδιους φιλάθλους στον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας. Στο τέλος του αγώνα και ενώ κατευθυνόμασταν στα αποδυτήρια, δεχθήκαμε το διαιτητικό τρίο και η φιλοξενούμενη ομάδα επίθεση από φιλάθλους που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μας, ενώ σπρώχνοντας και φτύνοντας δεν μας άφηναν να πάμε στα αποδυτήρια».
Από την πλευρά της Σκιάθου ο προπονητής Κώστας Γραμματικός δήλωσε στη «Θ»: «Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα για να αποτρέψουμε τα επεισόδια που ήταν απόρροια των γεγονότων του α’ γύρου. Τουλάχιστον είμαι υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου που δεν ενεπλάκησαν σε κανένα επεισόδιο και προστάτεψαν τους συναδέλφους τους». Επίσης ο κ. Γραμματικός χαρακτήρισε καλή τη διαιτησία το κ. Κρητικού αν και εξέφρασε αμφιβολίες για το αν το γκολ του Ρήγα επιτεύχθηκε από κανονική θέση.
Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η Σκιάθος ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά του Αποστολίδη στο 25’, ενώ ο Ρήγας ισοφάρισε στο 90’ με πλασέ του Τριχόπουλου. Στη φάση αυτή οι νησιώτες διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ, ακολούθησε ένταση και αποβλήθηκαν οι Καμπουρέλης, Στραβέλας των γηπεδούχων και Ρηγίνος των φιλοξενουμένων. 
Οι άλλοι αγώνες
Την ευκαιρία να προσπεράσει τον Ρήγα και να αναρριχηθεί στην 1η θέση απώλεσε ο Εθνικός που έφερε 1-1 στα Κανάλια με τον ψυχωμένο Απόλλωνα. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν με πλασέ του Νούσια στο 20’, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 37’ με περιπετειώδη τρόπο. Ο Καλοπίτας επιχείρησε το σουτ και ο Αράπης απέκρουσε, ακολούθησε νέο σουτ του Καλοπίτα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μωραΐτης κατάφερε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Α.Ε. Διμηνίου πλησίασε στους δύο βαθμούς τον Ρήγα και στον ένα τον Εθνικό, καθώς νίκησε 4-1 στην Ευξεινούπολη τη Δήμητρα. Για τους φιλοξενούμενους από δύο γκολ πέτυχαν οι Αραμπατζής (17’, 82’) και Γκίκα (52’, 73’), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραρε ο Ντόμπος (64’). Η Δήμητρα τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες λόγω των αποβολών των Ξηρομερήσιου (65’) και Νικηφοράκη (70’), ενώ με 10 ποδοσφαιριστές από το 40’ έπαιζε και η Α.Ε. Διμηνίου, καθώς ο Γκέρτσο αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Στην Αγία Παρασκευή η τοπική ομάδα επιβλήθηκε 4-1 του Αίαντα, μπλέκοντάς τον σε περιπέτειες. Η ομάδα της Σούρπης προηγήθηκε 0-1 με το απ’ ευθείας φάουλ του Μπιρτσάι στο 22’, αλλά στην επανάληψη οι γηπεδούχοι πέτυχαν τέσσερα όμορφα τέρματα με τους Φ. Μαλακασιώτη (56’, 89’) και Ζάγκα (71’, 79’). Παράπονα για την αποβολή του Μπαράκου στο 60’ εξέφρασαν οι άνθρωποι του Αίαντα.
Στο γήπεδο της Ι.Μ. Δημητριάδος ο φιλοξενούμενος Άνθιμος Γαζής κέρδισε τον 2-1 τον Ηρακλή και εξακολουθεί να διατηρεί ελπίδες για την παραμονή του στην κατηγορία. Οι Γκουντινάκος (1’) και Τσατσαρώνης (43’) πέτυχαν τα γκολ των νικητών, ενώ οι γηπεδούχοι, για τους οποίους το αποτέλεσμα θεωρείται καταδικαστικό, είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Κουταντέλια (19’). 
Νίκες γοήτρου πέτυχαν η Α.Ε. 2002 και ο Θησέας. Το συγκρότημα του Γιώργου Καραμίχαλου επιβλήθηκε 2-0 του Μαγνησιακού με γκολ των Φιλίππου με απ’ ευθείας φάουλ στο 20’ και Τζοβάρα με πέναλτι στο 90’, ενώ οι ιθύνοντες του Μαγνησιακού εξέφρασαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του κ. Ματσούκα. Όσο για την ομάδα της Αγριάς κέρδισε εκτός έδρας τον Σαρακηνό με 4-1. Τα γκολ του Θησέα σημειώθηκαν μέσα σε ένα δεκάλεπτο με τους Λ. Δενελάβα (65’) και Κόρμπα (68’) με πλασέ, Κοτζαθανάση (71’) με απ’ ευθείας φάουλ και Σιώμο (74’) με σουτ εκτός περιοχής, ενώ μείωσε ο Κουσκούνης στο 80’ με μακρινό σουτ. 


Τα αποτελέσματα
Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Σκιάθος-Ρήγας 1-1

(25’ Αποστολίδης-90’ Τριχόπουλος)

Απόλλων Καν.-Εθνικός 1-1

(37’ Μωραΐτης-20’ Νούσιας)

Δήμητρα-Α.Ε. Διμηνίου 1-4

(64’ Ντόμπος-17’, 82’ Αραμπατζής, 52’, 73’ Γκίκα)

Αγία Παρασκευή-Αίας Σ. 4-1

(56’, 89’ Φ. Μαλακασιώτης, 79’, 81’ Ζάγκας-22’ Μπιρτσάι)

Ηρακλής Β.-Άνθιμος Γαζής 1-2

(19’ Κουτανετέλιας-1’ Γκουντινάκος, 43’ Τσατσαρώνης)

Α.Ε. 2002-Μαγνησιακός 2-0

(20’ Φιλίππου, 90’ πεν. Τζοβάρας)

Σαρακηνός-Θησέας 1-4

(80’ Κουσκούνης-65’ Λ. Δενελάβας, 68’ Κόρμπας, 71’ Κοτζαθανάσης, 74’ Σιώμος)
Πρωτεσίλαος-Α.Ε. Φερών 3-0 α.α.
Η βαθμολογία
(25η αγωνιστική)
1. Ρήγας Φεραίος 46-17 56
2. Εθνικός 61-19 55
3. Α.Ε. Διμηνίου 51-21 54
4. Μαγνησιακός 53-33 46
5. Σκιάθος 47-30 46
6. Θησέας 48-35 40
7. Α.Ε. 2002 40-28 40
8. Πρωτεσίλαος 38-46 34
9. Σαρακηνός 20-32 32
10. Δήμητρα 46-52 30
11. Αγία Παρασκευή 32-45 30
12. Αίας Σ. 36-42 29
13. Α. Γαζής 33-58 26
14. Απόλλων Καν. 30-45 24
15. Ηρακλής Β. 35-56 18
16. Α.Ε. Φερών – -
* Η Α.Ε. Φερών αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα. 
Η επόμενη αγωνιστική
Ρήγας-Εθνικός
Σαρακηνός-Πρωτεσίλαος
Θησέας-Ηρακλής
Α.Ε. Διμηνίου-Αγία Παρασκευή
Α. Γαζής-Α.Ε. 2002
Αίας Σ.-Σκιάθος
Μαγνησιακός-Απόλλων Καν.
Α.Ε. Φερών-Δήμητρα 0-3 α.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger