Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Κινητοποιήσεις της ΟΤΟΕ


Μέλη της Διοίκησης της ΟΤΟΕ βρέθηκαν σήμερα στους Νομούς Φθιώτιδας, Λέσβου - Λήμνου και Αχαΐας, ενόψει της 24ωρης παντραπεζικής απεργίας στους νομούς αυτούς, την Τετάρτη 4 Απριλίου, που έχει προκηρύξει η ΟΤΟΕ, με στόχο την προστασία της απασχόλησης των εργαζομένων στις παραπάνω Συνεταιριστικές Τράπεζες, μετά την αιφνιδιαστική διακοπή της λειτουργίας τους από την Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Στη Λαμία, ο γενικός γραμματέας της ΟΤΟΕ Αχιλλέας Μυλωνόπουλος μαζί με το Σύλλογο των Εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στους εργαζόμενους και με τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο οποίος επεσήμανε ότι είναι πλήγμα η διακοπή της λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, που πρέπει να αντιμετωπισθεί.

Στην Πάτρα, ο αντιπρόεδρος της ΟΤΟΕ Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, μαζί με την Διοικούσα Επιτροπή των εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας καθώς και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και τον γενικό γραμματέα του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ, συναντηθήκαν με το Δήμαρχο της Πόλης και τον Περιφερειάρχη, οι οποίοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στους εργαζόμενους της Αχαϊκής και στην προσπάθεια της ΟΤΟΕ για την προστασία με κάθε τρόπο των θέσεων εργασίας.

Στην Μυτιλήνη, ο γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων της ΟΤΟΕ Σωτήρης Σαξώνης, μαζί με τον Σύλλογο των Εργαζομένων συναντήθηκε με το Δήμαρχο της πόλης, με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου καθώς και με Επαγγελματικούς Φορείς. Ο Δήμαρχος, δήλωσε, ότι, θα δραστηριοποιηθεί, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων, εκφράζοντας και το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Κοινή στάση των τριών εκκαθαριστών της Τράπεζας Ελλάδος στις Συνεταιριστικές Τράπεζες, διαπίστωσαν οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ και στις τρεις περιοχές, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΟΤΟΕ. Συγκεκριμένα, οι εκκαθαριστές δήλωσαν, ότι, δεν είναι στις προθέσεις τους να καταγγείλουν άμεσα τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων και τις επόμενες μέρες θα συζητήσουν με την Τράπεζα Ελλάδος τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.

Για την υπόθεση των τριών Συνεταιριστικών Τραπεζών, η ΟΤΟΕ έχει ζητήσει συναντήσεις με τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών προστασίας των εργαζομένων, ενώ επεξεργάζεται σε συνεργασία με τους Συλλόγους των Συνεταιριστικών Τραπεζών και νομικές παρεμβάσεις. Ήδη έχει ορισθεί συνάντηση της ΟΤΟΕ με την Γεν. Γραμματέα του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα, τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger