Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε. της Μαγνησίας του ΚΚΕ




Σε αναμονή της απόφασης της ακριβούς ημερομηνίας για προσφυγή στις κάλπες, τα κόμματα που συγκυβερνούν σήμερα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανεβάζουν τους τόνους της μεταξύ τους «αντιπαράθεσης». Εμπαίζουν το λαό. Έχουν και θέλουν να κρύψουν πολλά.
Πρώτο, ότι έχουν συμφωνήσει, προσυπογράψει, ψηφίσει το μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς νόμους και κάθε αντιλαϊκό μέτρο που πλήττει βάναυσα τη λαϊκή οικογένεια.
Δεύτερο, ότι έχουν συμφωνήσει, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, ότι αν χρειαστεί θα συγκυβερνήσουν και πάλι ή σε άλλη περίπτωση θα δείξουν «ανοχή» ο ένας απέναντι στον άλλον.
Τρίτο, ότι από κοινού εργάζονται πυρετωδώς για νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που θα συγκεκριμενοποιηθούν τις επόμενες βδομάδες και που απαιτούνται, σύμφωνα με την τρόϊκα, για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της διετίας 2013 – 2014.
Τέταρτο, ότι έχουν δεσμευτεί απέναντι στους εταίρους τους για μηδενική παρέκκλιση από τη δανειακή συνθήκη και πολύ περισσότερο ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης.
Πέμπτο, έχουν συναποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ασφαλιστικά ταμεία, κοινωνικά επιδόματα και παροχές, φάρμακα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσοκομεία, σχολεία, θα ισοπεδωθούν.
Στην ίδια κατεύθυνση και τα κόμματα – δεκανίκια, που δίνουν όρκους πίστης στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, παράγοντες που έχουν φέρει σε απελπιστική κατάσταση το λαό.
Όλα αυτά αποτελούν και κριτήρια ψήφου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Στην κάλπη πρέπει να αφαιρέσουν κάθε δύναμη από αυτά τα κόμματα, να τους τσακίσουν το χέρι που σφάζει λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.
Καμιά αυταπάτη ότι οι αντιπαραθέσεις μεταξύ τους σημαίνουν και ουσιαστικές διαφορές. Για τα διαφορετικά τμήματα του κεφαλαίου ενδιαφέρονται που βρίσκονται σε διαρκή ανταγωνισμό μεταξύ τους. Καμιά έγνοια δεν έχουν για τους άνεργους, τους απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, για την ανέχεια της λαϊκής οικογένειας.
        Η θέλησή τους να διασώσουν το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, να «αναζωογονήσουν» την κερδοφορία των μονοπωλίων, να συνεχίσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει, το επόμενο διάστημα, ακόμη χειρότερες μέρες, περισσότερη φτώχεια και εξαθλίωση.
        Ο λαός μπορεί να βάλει εμπόδια. Να ενισχύσει το ΚΚΕ και να τσακίσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας, τις παραφυάδες τους, τα αναχώματα τους. Απ’ την άλλη να οικοδομήσει ένα πανίσχυρο εργατικό λαϊκό κίνημα που θα μάχεται καθημερινά, στους μικρούς και μεγάλους αγώνες, για καθημερινές κατακτήσεις αλλά κυρίως, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και το χτίσιμο της νέας κοινωνίας, με εργατική – λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger