Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Αρνητικός ο Κ. Αγοραστός στα "Κέντρα Μεταναστών"


Αρνητικός ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας στη δημιουργία «Χώρου Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών».

Υπενθυμίζεται ότι τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κατασκευαστούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις εννέα Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από τους περιφερειάρχες.

Την αντίρρησή του για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών στην περιοχή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε ο σχεδιασμός να τεθεί σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα ζητηθεί η γνώμη όλων των τοπικών φορέων και παράλληλα το θέμα θα τεθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει απόφαση για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης πριν την υπολογιζόμενη λήξη των εργασιών της Βουλής και ως εκ τούτου ο χρόνος διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες είναι ελάχιστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger