Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ψευτοκαυγάδες νόθευσης της ψήφου

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που στις 12 Φλεβάρη ψήφισαν μαζί τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, εμφανίζονται προεκλογικά να ψευτοκαυγαδίζουν. Ο ένας διαφωνεί δήθεν με τα νομοσχέδια που καταθέτουν οι υπουργοί του άλλου, τα οποία όμως προβλέπονται από το μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού. Την ίδια ώρα που συζητούν στο παρασκήνιο για τη μετεκλογική συνεργασία τους και έχουν συνυπογράψει τα βάρβαρα μέτρα που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να κοροϊδέψουν το λαό, να νοθεύσουν και να χειραγωγήσουν την ψήφο του.
Ακόμα και απ' αυτές τις φραστικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών των δύο κομμάτων ο λαός μπορεί και πρέπει να βγάλει συμπεράσματα:
-- Η ΝΔ καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ότι προχώρησε σε προεκλογικές οκτάμηνες προσλήψεις υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ και το ΠΑΣΟΚ ανταπαντά ότι είναι «εποχιακές» και έγιναν μέσω ΑΣΕΠ. Διαπληκτίζονται για μερικές προσλήψεις με ημερομηνία λήξης και εξευτελιστικούς μισθούς, όταν μέσω του μνημονίου έχουν συμφωνήσει και οι δύο να προχωρήσουν στην απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012 και συνολικά 150.000 εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι το 2015.
-- Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όλες τις προηγούμενες μέρες, εξέφραζαν δήθεν «διαφωνίες» σχετικά με το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, αλλά μόλις προχτές οι βουλευτές των δύο κομμάτων ψήφισαν μαζί «επί της αρχής» το σχετικό νόμο, που θα διευκολύνει τις μεγάλες εταιρείες να μπουν στη συγκεκριμένη αγορά.
-- Οι εταίροι της συγκυβέρνησης διαπληκτίζονται προεκλογικά για τη φορολόγηση των ημιυπαίθριων χώρων που «τακτοποιήθηκαν» και την ίδια ώρα έχουν συμφωνήσει για την προώθηση του συγκεκριμένου μέτρου μετά τις εκλογές, αφού τα έσοδα που προσδοκούν να εισπράξουν έχουν προβλεφθεί στο μνημόνιο που υπερψήφισαν.
Ο λαός έχει ξαναδεί το έργο, με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Για παράδειγμα, στο πρόσφατο παρελθόν, οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γίνονταν με φόντο τις αλληλοκατηγορίες για τα σκάνδαλά τους: Τις μίζες της «Ζήμενς», που κατέληξαν στα γαλαζοπράσινα ταμεία, τα «δομημένα ομόλογα», με τα οποία λεηλάτησαν τα αποθεματικά των Ταμείων για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, το Βατοπέδι. Τα υπαρκτά σκάνδαλα - που πλήρωσαν πανάκριβα τα λαϊκά στρώματα - αφού χρησιμοποιήθηκαν για προεκλογικούς διαξιφισμούς και για να φύγει από το προεκλογικό κάδρο η στρατηγική τους συμφωνία σε μέτρα που τσακίζουν το λαό, στη συνέχεια κουκουλώθηκαν, με συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αυτό επιχειρείται και σήμερα από τους εταίρους της μαύρης συγκυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναζητούν προσχήματα για να στήσουν ανώδυνες αντιπαραθέσεις και να συγκαλυφθεί το κύριο: Η στρατηγική τους συμφωνία για την επιβολή νέων πακέτων μέτρων τον Ιούνη, που θα φέρουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, νέα χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, νέες δραματικές περικοπές στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια. Αυτό το μετεκλογικό σφαγείο μπορεί να το εμποδίσει ο λαός, αν αξιοποιήσει σωστά το όπλο της ψήφου. Αν τους χαντακώσει στις εκλογές και δυναμώσει όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ, ώστε από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα να πολεμήσει οργανωμένα την πολιτική τους, μέχρι να την ανατρέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger