Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

«Οταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει»

«Το κράτος πρέπει να δείξει ότι υπάρχει. Και γ’ αυτό το λόγο τα μέτρα τα χθεσινά αλλά και τα σημερινά δικαιολογούνται για να μην δώσουν τροφή στους ξένους και γίνουμε χλεύη στα στόματά τους. Πρέπει να προσέξουμε το κράτος μας πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα μας. Η αστυνομία κάνει υποδειγματικά την δουλειά της. Ο κόσμος αν θέλει να διαμαρτυρηθεί να το κάνει στην κάλπη και όχι στην εθνική μας γιορτή».

Γιάννη Σγουρός – Περιφερειάρχης Αττικής

Συνηθισμένο φαινόμενο να χάνουν οι λέξεις το νόημα τους όταν βγαίνουν από στόματα ατόμων μεγαλωμένων σε κομματικούς σωλήνες, αναθρεμμένους με εξουσιαστική λογική εδώ και δεκαετίες.

«Οταν ακούς τάξη, ανθρώπινο αίμα μυρίζει», είχε πει ο Ο. Ελύτης. Ας ελπίσουμε ότι «το κράτος –που- πρέπει να δείξει ότι υπάρχει», κατά την ρήση Σγουρού, δεν θα σημαίνει ότι σήμερα η αστυνομοκρατία που υπάρχει στην Αθήνα –παρόμοιες εικόνες μόνο σε λατινοαμερικάνικες μπανανίες συναντάς- θα δημιουργήσει καταστάσεις που ούτε καν θέλουμε να τις διανοηθούμε.

Το καθεστώς είναι πανικόβλητο και γ’ αυτό και πολύ επικίνδυνο. Αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι τα τρομοκρατικά διλλήματα, η καθεστωτική προπαγάνδα και οι εκβιασμοί εξάντλησαν την δυναμική τους. Ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει στο προσκήνιο και αυτός είναι ο εφιάλτης τους…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger