Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΦΕΤΟΣ Προς κυρίους που ασχολούνται στον τουρισμό και πήγαν ταξιδάκια φέτος θα μας δώσετε μια απάντηση όλοι η Σκόπελος περιμένει τι κάνατε ?

Οι Γερμανοί δεν έρχονται

Με δύο πτήσεις της Ryanair, από Φρανκφούρτη και Μπέργκαμο, άρχισαν χθες τα δρομολόγια από και προς τον κρατικό αερολιμένα Ν. Αγχιάλου
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, λένε κι αυτό φάνηκε χθες με τις πληρότητες στις πρώτες δύο πτήσεις για φέτος της αεροπορικής εταιρίας Ryanair προς τη Ν. Αγχίαλο. Έφερε μόλις 65 επιβάτες από το Μιλάνο και 47 από τη Φραγκφούρτη, σε αεροσκάφη 189 θέσεων… Φέτος αναμένεται σημαντική μείωση των αφίξεων κυρίως από τη Γερμανία, αν και οι πτήσεις προς Ν. Αγχίαλο δεν είναι αποκλειστικά τουριστικές…
Η πορεία της τουριστικής σεζόν, φέτος, η οποία αναμένεται εξαιρετικά κακή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, με βάση την εικόνα που παρουσιάζουν οι προκρατήσεις, για το καλοκαίρι θα πρέπει να αναμένεται πτώση έως και 30% στην κίνηση από τη Γερμανία, η οποία αναμένεται ότι θα είναι η χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά.
Με δύο πτήσεις της Ryanair, από Φρανκφούρτη και Μπέργκαμο (απέχει περίπου 40 χλμ από το Μιλάνο), ξεκίνησαν χθες οι πτήσεις από και προς τον κρατικό αερολιμένα Βόλου (Κεντρικής Ελλάδας).
Η πρώτη πτήση από το Μπέργκαμο αφίχθη στις 10 το πρωί με 65 επιβάτες, πολλοί από τους οποίους και Ιταλοί και αναχώρησε με 30, ενώ η δεύτερη από Φραγκφούρτη, που έφερε και Γερμανούς, αποβίβασε 47 επιβάτες, για να αναχωρήσει με 40. Τα αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 737 είναι δυναμικότητας 189 θέσεων. Οι πληρότητες δηλαδή κάθε άλλο παρά μεγάλες ήταν στις δύο πρώτες πτήσεις. Χορευτικό συγκρότημα από τη Ν. Αγχίαλο παρουσίασε τοπικούς παραδοσιακούς χορούς, ενώ στους πρώτους επιβάτες μοιράστηκαν και γλυκίσματα.
Μετά από τις χθεσινές πτήσεις, η ίδια εταιρία συνεχίζει αύριο με δρομολόγιο Βρυξέλλες – Ν. Αγχίαλο, την Τετάρτη πάλι από Μπέργκαμο κ.ο.κ. ενώ στις 4 Μαΐου, αρχίζει δρομολόγια και η AirBerlin και έπονται και οι υπόλοιπες εταιρίες.
Η Ryanair Ltd είναι μια Ιρλανδική αεροπορική εταιρεία low cost (LCC). Πραγματοποιεί πτήσεις προς περισσότερους από 160 προορισμούς σε όλο τον κόσμο από 44 διαφορετικές βάσεις. Στην Ελλάδα πραγματοποιεί δρομολόγια προς το εξωτερικό από τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και την Πάτρα (Άραξος).
Τα κρουαζιερόπλοια
Στις 10 Απριλίου εξάλλου ξεκινούν οι αφίξεις και των κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Βόλου για τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο.
Οι αφίξεις φέτος θα είναι μειωμένες μέχρι και 70% φέτος σε σύγκριση με πέρυσι και θα επιστρέψουμε σε επίπεδα προ του 2010… Αιτία η οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρώπη και η οποία θα έχει αντίχτυπο και στις υπόλοιπες κρατήσεις στον τουριστικό τομέα.
Υπολογίζεται, σύμφωνα με τις αναγγελίες που έκαναν τα δύο μεγαλύτερα ναυτικά πρακτορεία του Βόλου στο Λιμεναρχείο, ότι φέτος θα έχουμε 25 περίπου κατάπλους, έναντι 61 το 2011, που σημαίνει ότι η μείωση θα φθάσει το 70%… Μάλιστα υπάρχει η απειλή να είναι οι κατάπλοι λιγότεροι και από το 2010, οπότε είχαμε 33.
Αναλυτικότερα σύμφωνα με την αναγγελία του ναυτικού πρακτορείου του κ. Άγγ. Πετεινάρη, φέτος αναμένει δέκα κατάπλους, αρχής γενομένης στις 17 Απριλίου και συγκεκριμένα τέσσερις από το κρουαζιερόπλοιο «Grand Celebration», δύο από το  «Orient Queen», δύο από το  «Columbus 2», μία από το «Ocean Majesty» και μία από το «Kristina Katarina».
Τα κρουαζιερόπλοια θα προέρχονται από τον Πειραιά, τη Μύκονο, τη Σκιάθο, τη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη.
Το ναυτικό πρακτορείο Παπαγεωργίου έχει αναγγείλει άλλες δέκα αφίξεις, αρχής γενομένης στις 10 Απριλίου και συγκεκριμένα δύο του «Hamburg», δύο του «Pacific Princess», δύο του «Golden Iris», μία του «Delphin», μία του «Le Levant», μία του «Club Med II» και μία του «Royal Iris».
Τα κρουαζιερόπλοια θα έρθουν από Μύκονο, Χίο, Γιάλτα, Θάσο, Πειραιά και Σαντορίνη.
Άλλα δύο ναυτικά πρακτορεία του Βόλου θα φέρουν άλλα πέντε κρουαζιερόπλοια, συνολικά έχουν αναγγελθεί 25 αφίξεις περίπου, έναντι 61 πέρυσι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger