Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Η αντικομμουνιστική ρητορεία ΛΑΟΣ - Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δυναμώνει

thumb
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων, η χώρα φαίνεται να εισέρχεται - εκτός απροόπτου - σε προεκλογική περίοδο, το υποδηλώνουν άλλωστε οι κινήσεις των Σαμαρά και Βενιζέλου. Και κυρίως το υποδηλώνει η αντιαριστερή και αντικομμουνιστική ρητορεία των ΛΑΟΣ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, η οποία σταδιακά ενισχύεται.
Πέρα από τα μέτρα που συνοδεύουν την...
υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης μετά την ολοκλήρωση του PSI, ο Περισσός εστιάζει και στο τρομοκρατικό πλαίσιο που θα τα πλαισιώσει, ειδικά εν όψει των εκλογών, καθώς, όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή του, «oι πανηγυρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης για τη σωτηρία της χώρας δεν μπορούν πλέον να κρύψουν ότι το “κούρεμα” και η σχετική δανειακή συμφωνία συνοδεύονται από κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε ακόμα πιο γρήγορη τροχιά βίαιης χρεοκοπίας και εξαθλίωσης».
Με άλλα λόγια, ο Περισσός εκτιμά ότι το στοίχημα με το οποίο έχει να αναμετρηθεί το κόμμα στο εξής, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες των ποσοστών που εκτιμά ότι συγκεντρώνει σήμερα, είναι η αντιμετώπιση του άνωθεν καλλιεργούμενου φόβου για τα… χειρότερα, αλλά και των συκοφαντιών σε βάρος του που εξαπολύονται από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα και αναμένει ότι θα κλιμακωθούν.
Στο μεταξύ, στο κόμμα έχει σημάνει συναγερμός ακόμη και για προβοκάτσιες το επόμενο διάστημα και ειδικά την 25η Μαρτίου, οι οποίες, όπως επισημαίνει, ετοιμάζονται με τη συμβολή παραστρατιωτικών οργανώσεων.
Σ’ αυτό το πλαίσιο το κόμμα καλεί τον λαό να μη φοβηθεί μπροστά στην κάλπη αναγνωρίζοντας ότι, ακόμη και «άνθρωποι που σκέφτονται ριζοσπαστικά», μπροστά στην κάλπη «λένε ας ψηφίσω το μικρότερο κακό».
Την ίδια ώρα όμως, στις παρεμβάσεις της γ.γ. της Κ.Ε. και των υπόλοιπων ηγετικών στελεχών του κόμματος εμφανίζεται αναβαθμισμένο το κλίμα πόλωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις για το «τσουβάλιασμα» του ΚΚΕ με αυτές τις δυνάμεις. Εν ολίγοις, το ΚΚΕ ανοίγει μέτωπο και με τις «αυταπάτες», όπως χαρακτηρίζει τις λύσεις που προτείνουν οι παραπάνω χώροι και ιδιαίτερα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για μια αριστερή διακυβέρνηση. Σύμφωνα με την Παπαρήγα, «είναι μαύρο ή άσπρο, δεν υπάρχουν μεσοβέζικα πράγματα» καθώς, όπως εξήγησε, «καμία κυβέρνηση Αριστεράς, ούτε και του ΚΚΕ, δεν μπορεί μέσα στις συνθήκες της αστικής κοινωνίας και αποδεχόμενη αυτά τα πλαίσια να δώσει λύσεις».

Εκφοβισμός
Οι αναφορές της ηγεσίας του κόμματος στο σκληρό τρομοκρατικό προεκλογικό κλίμα έχουν πυκνώσει.
Από την Αλεξανδρούπολη όπου βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις προηγούμενες ημέρες σημείωνε πως «αυτό που πρέπει να ξέρουν οι εργαζόμενοι είναι ότι βαδίζουμε σε εκλογές με πολύ ισχυρές δόσεις τρομοκρατίας, εκβιασμού και εκφοβισμού του λαού, αλλά και κοροϊδίας και αποπροσανατολισμού, ποντάροντας άλλον να κοροϊδέψουν και άλλον να τρομοκρατήσουν».
Ακόμα πιο ενδεικτική ήταν όμως η αναφορά της γ.γ. του ΚΚΕ την περασμένη Πέμπτη κατά την ομιλία της στο Πάντειο, όπου συγκρίνοντας με τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60 είπε ότι στην προσεχή προεκλογική περίοδο θα βιώσουμε τον «χειρότερο αντικομμουνισμό», καθώς και τις «πιο τρομοκρατικές εκλογές». Όπως υπογράμμισε, το ΚΚΕ έχει τη δυνατότητα να πετύχει ένα πολύ καλύτερο απ’ τα προηγούμενα εκλογικό αποτέλεσμα, όμως την πρόβλεψη αυτήν την έθεσε υπό την αίρεση του κλίματος που θα διαμορφωθεί. «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τι χαρτιά θα ριχτούν» εξήγησε και αναφέρθηκε τόσο σε μια γενική αίσθηση των στελεχών του κόμματος όσο και σε «πληροφορίες» που προδιαγράφουν, κατά το ΚΚΕ, ότι «θα είναι ο χειρότερος αντικομμουνισμός που έχετε ζήσει». «Δεν θέλω τώρα να τον εξομοιώσω με τη δεκαετία του ’40 και του ’50» σημείωσε η Παπαρήγα «αλλά πιθανόν, με μέτρο την αστική δημοκρατία σήμερα, να τον ξεπεράσει. Εμείς καλούμε τον λαό να μη φοβηθεί».
Δεν απέκλεισε ακόμη και ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές, αν και, όπως συμπλήρωσε, σήμερα δεν χρειάζεται να ψηφίσουν και τα δέντρα όπως το 1961 επί Καραμανλή, γιατί «τώρα έχουν τη δυνατότητα να νοθεύσουν τη συνείδηση του λαού».
"Το ποντίκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger