Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συνάντηση Βορίδη με Αγοραστό για αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και Ε65

agorastos-boridhsΗ τύχη των δυο «παγωμένων» οδικών αξόνων ήταν το θέμα συνάντησης που είχαν χθες στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ο Υπουργός κ. Μαυρουδής Βορίδης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Όπως έγινε γνωστό μέσα στους κόλπους τη Ε.Ε αναζητείται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα ένας κατάλληλος χρηματοδοτικός μηχανισμός ώστε να μπορέσουν να αρθούν τα αδιέξοδα στα οποία έχουν έλθει τα έργα αυτά σήμερα.
Όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης: «Η επανεκκίνηση των έργων ανάγεται σε πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης, με την εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργού, προκειμένου να υπάρξουν εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα. Το νέο στοιχείο είναι ότι διαμορφώνεται ένα θετικό κλίμα σε επίπεδο Ε.Ε και γίνεται αντιληπτό ότι πρέπει να αναζητηθούν λύσεις στο αναπτυξιακό κομμάτι. Ωστόσο θέλουμε να ωριμάσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τους παραχωρησιούχους, ώστε να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε γοργά στο επόμενο βήμα».
Απ’ την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ανέφερε: «Είναι πάγια θέση μας να ξαναρχίσουν τα έργα, να ανοίξουν και πάλι δουλειές και να αποδοθούν στο κοινωνικό σύνολο δυο σύγχρονοι και λειτουργικοί αυτοκινητόδρομοι. Αυτή τη στιγμή το πάγωμα των έργων έχουν φέρει σε δραματική κατάσταση εκατοντάδες εργαζόμενων, που βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας τον χρόνο να κυλάει χωρίς κάποια ουσιαστική εξέλιξη».
Ο περιφερειάρχης υπενθύμισε τον «βαρύ φόρο αίματος» που έχει καταβάλει η τοπική κοινωνία αξιώνοντας σύνεση και υπευθυνότητα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους ελληνικό δημόσιο και παραχωρησιούχους ώστε να υπάρξει θετική εξέλιξη και να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger