Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

48ωρη απεργία για τους φαρμακοποιούς της Μαγνησίας

Ενώ θα εάν θα προχωρήσουν τα μέτρα θα υπάρξουν και νέες κινητοποιήσεις
Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Μαρτίου και οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας μετά την απόφαση που έλαβαν σήμερα στην γενική συνέλευση του Συλλόγου. Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται έντονα για να τα νέα μέτρα που φέρνει το δεύτερο μνημόνιο σημειώνοντας πως μέσα σε τρεις μήνες θα κλείσουν 9.000 φαρμακεία σ’ όλη την Ελλάδα.
Κατάμεστη από φαρμακοποιούς ήταν τα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας. Ο κλάδος σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Κώστα Ματσιόλη δέχεται συνεχή πλήγματα που στο τέλος θα αποβούν μοιραία για το ελληνικό φαρμακείο της γειτονιάς.
Ο ίδιος στη συνέλευση πραγματοποίησε αναλυτική και λεπτομερή εξήγηση των μέτρων του νέου μνημονίου, που θα επιφέρουν πλείστα προβλήματα σε φαρμακοποιούς, ασφαλισμένους και εν γένει στην υγεία.
Οι φαρμακοποιοί λένε «όχι» στην υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης, ζητούν άμεση ενίσχυση της ρευστότητας των φαρμακείων και άμεση αντιμετώπιση των «τεράστιων ελλείψεων φαρμάκων» και τέλος, απαιτούν άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο κ. Ματσιόλης σχολίασε πως το κλίμα ήταν αγωνιστικό ενώ οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα, εάν τελικά εφαρμοστούν όλα τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger