Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

προτείνουμε και στην Σκόπελο Εξέδρα μόνο για αναπήρους πολέμου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

PARELASH BOLOSΜε απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού δεν θα στηθούν εξέδρες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου φέτος ενώ ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου έχει λάβει σχετική απόφαση στην τελευταία του συνεδρίαση. Στο μεταξύ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αποφασίστηκε να στηθεί τελικά εξέδρα στο Βόλο όμως θα χρησιμοποιηθεί μόνο για να καθίσουν οι ανάπηροι πολέμου ενώ οι πολιτικοί και οι υπόλοιποι φορείς θα σταθούν δίπλα όρθιοι.
Τόσο ο κ. Αγοραστός όσο και ο   δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης,  συμφώνησαν  με την άποψη της επικεφαλής της μειοψηφίας Ζέττας Μακρή να μην στηθεί η παραδοσιακή εξέδρα. Μάλιστα ο κ. Σκοτινιώτης   τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο είναι οι φοβισμένοι πολίτες που θα επιλέξουν ν’ απέχουν από τις εκδηλώσεις για το φόβο επεισοδίων». Εξάλλου μεθαύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας, του Δήμου, της Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να εξεταστούν τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν για την παρέλαση της Κυριακής.
Παρών στην παρέλαση και ο μητροπολίτης
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε σήμερα ότι θα συμμετάσχει στην παρέλαση τονίζοντας ότι «εμείς εορτάζουμε τη διπλή εορτή, εθνική και θρησκευτική και θα συμμετέχουμε,  όχι γιατί η τιμή αποδίδεται σε εμάς αλλά στα πρόσωπα εκείνα που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας και του ελληνισμού. Πρέπει να συμμετάσχουμε, ανεξαρτήτως αν υπάρξουν διαμαρτυρίες, γιατί με την παρουσία μας τιμούμε τους προγόνους μας στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger