Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Θρήνος στη Σκόπελο για τον 24χρονο ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι του ζουν ένα επιπλέον δράμα, καθώς εξαιτίας έλλειψης πλοίου προς τις Β. Σποράδες είναι αδύνατη η μεταφορά της σορού του 24χρονου στο νησί.

Τη μάχη με τη ζωή έχασε ο 24χρονος Σκοπελίτης Γιάννης Κυριάκης, ο οποίος νοσηλευόταν με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από την επομένη της Τσικνοπέμπτης στο ΚΑΤ.
Ο άτυχος νέος δεν μπόρεσε να αντέξει το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη και από το οποίο δεν ξύπνησε ποτέ.
Ο θάνατός του συγκλονίζει το νησί, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι του ζουν ένα επιπλέον δράμα, καθώς εξαιτίας έλλειψης πλοίου προς τις Β. Σποράδες είναι αδύνατη η μεταφορά της σορού του 24χρονου στο νησί.
Όλα έγιναν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης όταν ο 24χρονος βγήκε να διασκεδάσει με τους φίλους τους. Όμως στον γυρισμό για το σπίτι του έχασε τον έλεγχο από το δίκυκλο που οδηγούσε και ξέφυγε του οδοστρώματος.
Από την πτώση προκλήθηκαν βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ο 24χρονος δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου ο Διευθυντής κ. Γιώργος Τριανταφύλλου τον διασωλήνωσε.
Η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή που ο γιατρός για να μην χάσει χρόνο κάλεσε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ που μετέφερε άμεσα τον νεαρό στην Αθήνα. Εκεί εισήχθη εσπευσμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ.
Το δράμα όμως της οικογένειας δεν τελείωσε παρ’ όλο που έχασε τον Γιάννη. Η κηδεία του αδυνατεί να τελεστεί και κανείς δεν ξέρει πότε αυτό θα καταστεί εφικτό. Αιτία αποτελεί η έλλειψη δρομολογίων πλοίου από και προς τις Β. Σποράδες.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να ενισχύσει τις φωνές των κατοίκων των Β. Σποράδων που διαμαρτύρονται για την αποκοπή τους, εξαιτίας της έλλειψης δρομολογίων πλοίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger