Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Χιονίζει παντού, και στο Βόλο


Το χιόνι έχει απλωθεί σε όλη την Μαγνησία και ο Βόλος «ξύπνησε» στα λευκά. Τα πάντα έχουν καλυφθεί με χιόνι και φυσικά τα προβλήματα από το χιόνια είναι αρκετά, κυρίως όσον αφορά στην βατότητα των δρόμων. Το σοβαρότερο πρόβλημα καταγράφεται στα ορεινά του Αλμυρού (Κωφούς, Κοκκωτούς, Βρύναινα) με τον δρόμο κλειστό και το ύψος του χιονιού να φτάνει στο ένα μέτρο. Μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Δήμου Αλμυρού εργάζονται πυρετωδώς για να ανοίξουν το δρόμο. Στην Ανάβρα, το ορεινότερο χωριό του Δήμου Αλμυρού (και του Νομού Μαγνησίας) το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το μισό μέτρο. Εμφαση δίνεται από τα συνεργεία αποχιονισμού προς τα ποιμνιοστάσια για την απομάκρυνση βοσκών, ενώ το πρωί απεγκλωβίστηκε φύλακας εργοστασίου (βρισκόταν από το βράδυ) εργοστασίου στη Σούρπη. Όπως τόνισε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Βόλου ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας κ. Λεων. Ρίνης το οδικό δίκτυο στο Πήλιο είναι ανοικτό, χρειάζονται όμως αλυσίδες σε αρκετά σημεία. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση οχημάτων στο δρόμο προς την Δράκεια, Αγιο Λαυρέντιο και προς τα Φάρσαλα. Μετά από επίμονες προσπάθειες άνοιξε ο δρόμος Κανάλια-Κερασιά, ενώ με δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία προς το Κεραμίδι.
Εντατική είναι η προσπάθεια καθαρισμού και της εθνικής οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκη, στο τμήμα της Μαγνησίας. Κανονικά γίνεται η κίνηση των οχημάτων προς τα Χάνια και Ζαγορά, κυρίως από τον κάτω κλάδο. Στα Χάνια το ύψος του χιονιού έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. Η θερμοκρασία είναι στους -8 βαθμούς. Στο Βόλο το θερμόμετρο είναι στο μηδέν. Κανονικά διεξάγεται η αστική συγκοινωνία. Δεν εκτελούνται δρομολόγια των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ εντός του Νομού. «Ασπρη» μέρα ζούνε και τα νησιά των Σποράδων, όπου χιονίζει συνεχώς από το πρωί. Το χιόνι έφτασε στους 30 πόντους και τα μηχανήματα των Δήμων εργάζονται για να κρατήσουν ανοικτό το βασικό οδικό άξονά τους. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων.
Μόνο στο Βόλο-Ν. Ιωνία ανοικτά τα σχολεία
Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Βόλου, σήμερα Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Πορταριάς, καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Δράκειας, ενώ δικαιολογημένα δεν θα μεταβούν στα σχολεία τους οι μαθητές των περιοχών: Μακρινίτσας, Αγίου Βλασίου και Αγίου Λαυρεντίου. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αγριάς, Λεχωνίων και Ιωλκού θα λειτουργήσουν μετά τις 10 το πρωί, ενώ, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, κανονικά θα λειτουργήσουν όλα τα υπόλοιπα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου. Επίσης σήμερα κλειστά είναι τα σχολεία στους Δήμους Νοτίου Πηλίου, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Αλμυρού και στα νησιά. Τα σχολεία στο Βόλο και Νέα Ιωνία είναι ανοικτά και λειτούργησαν μετά τις 9 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger