Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

παλι φωναζει για προβοκατορες το κκε

παλι τα ιδια
Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη Βουλή για το προβοκατόρικο σχέδιο κατά των διαδηλωτών PDF
12/02/12
«Κυριολεκτικά βούλιαξε η Αθήνα, παρά τον κακό καιρό, παρά τις καταιγίδες και παρά το ότι έβρεχε τις περισσότερες ώρες. Και έρχεται ο κ. Βενιζέλος ή δεν θυμάμαι ποιος δικαιολόγησε αυτή την φοβερή χρήση δακρυγόνων, κρότου - λάμψης, γιατί λέει υπήρχαν 50 κουκουλοφόροι. Και ακριβώς αυτό είναι το σχέδιό σας, να γίνει υγειονομική ζώνη το Σύνταγμα. Οι τρόφιμοι, οι κύριοι που είναι στο Μεγάλη Βρετάνια, στο Κινγκ Τζωρτζ και στα άλλα ξενοδοχεία, να θεωρούν ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανοχή. Όχι μόνο υπάρχει ανοχή, υπάρχει και συμφωνία. Το μεγαλύτερο μέρος των κουκουλοφόρων, ο βασικός πυρήνας, είναι δικοί σας μηχανισμοί. Καθαρά πράγματα.
Και αυτοί οι μηχανισμοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν υπάρχει 200.000 κόσμος και δεν υπάρχουν ΜΑΤ. Ακριβώς ήταν τόσος ο κόσμος σήμερα απ' την Ομόνοια ως το Σύνταγμα και απ' το Σύνταγμα στην Ομόνοια, που δεν χρειαζόταν καμία περιφρούρηση από τα σώματα ασφαλείας, απ' τα ΜΑΤ, καμία περιφρούρηση. Οι 50 κουκουλοφόροι δεν θα έκαναν τίποτα στο Σύνταγμα. Αυτά τα κάνουν όταν υπάρχουν ΜΑΤ και όταν υπάρχουν τέτοιοι μηχανισμοί που θα λειτουργήσει ο σχεδιασμός. Και δεν θα παρασύρονταν ενδεχομένως και παιδιά, που νομίζουν ότι με το να ρίξουν μολότοφ στον αστυνομικό ρίχνουν το σύστημα.
Αυτό είναι το κυριότερο και το έχετε πει 100.000 φορές «για να γίνουν επενδύσεις δεν πρέπει να παλεύει ο κόσμος».  Εσείς το ξέρετε και γι' αυτό κινδυνολογείτε. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η κοινωνική σύνθεση των διαδηλωτών, των συγκεντρωμένων, είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τροφοδοτείται το νέο ανερχόμενο κίνημα και αυτό είναι το δυναμικό στοιχείο, πριν απ' όλα από τα εργοστάσια και τους τόπους δουλειάς. Απ' αυτούς που πραγματικά νοιώθουν την εκμετάλλευση στο πετσί τους, απ' την φτωχολογιά. Και έρχονται στις κινητοποιήσεις και αυτοί που φοβούνται ακόμα και δεν τολμάνε να απεργήσουν. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά, δεν φοβάστε γενικά ένα κίνημα. Φοβάστε ένα κίνημα που έχει ταξικά χαρακτηριστικά. Το τρέμετε.
Τα σημερινά γεγονότα ήταν μέσα στο σχεδιασμό σας. Αυτό είναι καθαρό. Αλλά ξέρετε κάτι; Εμείς δεν έχουμε εναποθέσει τα πάντα στο Σύνταγμα. Εμείς εναποθέτουμε στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στους δρόμους που είναι τα μικρομάγαζα, στις λαϊκές γειτονιές, στα χωριά που υποφέρουν. Και ελεύθερη και υγειονομική ζώνη να κάνετε το Σύνταγμα, το κίνημα δεν πρόκειται να σταματήσει. Άλλωστε δεν είναι η γεωγραφική διάταξη των δυνάμεων που καθορίζει και τη νίκη».

Νο2
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τους εμπρησμούς κτηρίων στο κέντρο της Αθήνας PDF
12/02/12
Το ΚΚΕ καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Την ώρα που τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ευρωλυκοσυμμαχίας εκβιάζουν και απειλούν το λαό και ετοιμάζονται να ψηφίσουν το μνημόνιο της λαϊκής χρεοκοπίας, διάφοροι μηχανισμοί πυρπολούν κτήρια για να διαμορφωθεί το σκηνικό της καταστροφής που φέρνουν στο λαό. Λίγο πριν τα ΜΑΤ και κουκουλοφόροι έδρασαν συντονισμένα ενάντια στις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις για να τις διαλύσουν.
Χρησιμοποιούν το ψέμα, τον εκβιασμό, την καταστολή και την προβοκάτσια, με στόχο να υποτάξουν το λαό. Αυτά είναι τα όπλα τους. Είναι όμως ανήμποροι, αν μπροστά τους βρουν ένα λαό αποφασισμένο και οργανωμένο να τους αντιμετωπίσει, να παλέψει για το δίκιο του και να το κατακτήσει.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα λήψης αυταρχικών μέτρων.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1377749 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger