Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ζητά παραίτηση της κυβέρνησης
Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, σε ανακοίνωσή της ζητά παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, με σκληρή δήλωσή της.


Όπως αναφέρει «Σήμερα, οι μόνες που στηρίζουν την πολιτική του μνημονίου και της Τρόικας, είναι οι δέσμιες των ιδεολογικών και πολιτικών τους αρχών, πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Είναι το χρηματοπιστωτικό λόμπι και οι βιομήχανοι, οι οποίοι επιδιώκουν να μεταφέρουν τα βάρη της κρίσης, που οι ίδιοι δημιούργησαν, συγκεντρωτικά στις πλάτες του λαού ώστε να βγάλουν ακόμη μεγαλύτερο κέρδος.

Είναι και οι πλούσιοι, που διαπιστώνουν ότι στη χώρα διαμορφώνεται ένα μαυραγορίτικο περιβάλλον που θα αβγατίσει τον πλούτο τους απομυζώντας τα κοινωνικά ερείπια που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική.
Δύο σχεδόν χρόνια τώρα, οι αυτόκλητοι «σωτήρες» επικαλούμενοι τη δήθεν υπεύθυνη εθνική τους στάση μας «σώζουν», στέλνοντας κάθε φορά τους πολίτες πιο βαθιά στα τάρταρα της ανεργίας, της ανέχειας και της φτώχειας, αλλά και τη χώρα στο βάλτο της αναξιοπρέπειας και της υποτέλειας.

Αυτή η κυβέρνηση είναι μια πολιτική εκτροπή.
Οι πολιτικές που εφαρμόζει δεν έχουν καν την ανοχή του λαού. Αποφασίζουν και ψηφίζουν ενάντια στη θέληση του λαού, επιχειρώντας να τον φέρουν σε τετελεσμένες καταστάσεις που δε δίνουν καμιά απολύτως εγγύηση για το παρόν και το μέλλον του.

Η δεδηλωμένη πλειοψηφία αυτής της κυβέρνησης στηρίζεται στους 250 βουλευτές (εάν είναι και τόσοι…) του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Αυτοί οι βουλευτές δεν εκπροσωπούν παρά τον εαυτό τους και ίσως ελάχιστους οπαδούς τους και δεν έχουν καν το σθένος να απευθυνθούν δημόσια στους πολίτες.
Δεν έχουν πια καμιά ηθική, πολιτική και δημοκρατική νομιμοποίηση για να ενεργούν στο όνομα του λαού.

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.
Δύο χρόνια ο λαός μας αντιστέκεται σε πλατείες, δρόμους και πεζοδρόμια, με πορείες, με απεργίες, με άρνηση πληρωμών στα χαράτσια. Συγκρούστηκε, χτυπήθηκε, πνίγηκε στα δακρυγόνα. Δύο χρόνια δοκιμάζουν τις αντοχές του «πειραματόζωου» κι ακόμα νιώθουν σίγουροι και συνεχίζουν τα πειράματά τους ακόμα πιο οδυνηρά.

Εδώ που φτάσαμε δύο επιλογές υπάρχουν για το «πειραματόζωο»: ή θα επιλέξει τον αργό του θάνατο ή θα σπάσει τη γυάλα και θα διεκδικήσει τη ζωή του.


Δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το «σωτήριο» έργο της.

Το εργατικό, το εκπαιδευτικό, το λαϊκό κίνημα δεν έχει άλλο δρόμο παρά να θέσει ανοιχτά ζήτημα ανατροπής της κυβέρνησης και άμεση προκήρυξη εκλογών.
Να καλέσει τους Έλληνες εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φοιτητές σε γενική πολιτική απεργία.

Να καλέσει κάθε πολίτη σε μαζικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και σε κάθε πλατεία της χώρας μέχρι το καίριο αίτημά μας να γίνει αποδεκτό:
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger