Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΕΚ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΑ

Σύντροφοι εργάτες,

τα ψέματα τελείωσαν. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για περικοπές 25% στους μόνιμους εργάτες, οι περικοπές των μισθών στους εργολαβικούς και, κυρίως, η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει όσο-όσο την επιχείρηση για να πληρώσει τους τοκογλύφους είναι κήρυξη πολέμου απ΄ την πλευρά των καπιταλιστών και των τραπεζιτών ενάντια μας.

Όσοι πιστεύουν ότι θα αντιμετωπίσουν αυτή την επίθεση με προσφυγή στα αστικά δικαστήρια και θα υπερασπίσουν τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας με αποφάσεις δικαστηρίων δεν είναι απλώς αφελείς αλλά συνειδητά εξαπατούν τους εργαζόμενους και συγκαλύπτουν την επίθεση της κυβέρνησης. Οι γραφειοκράτες του Δ.Σ του σωματείου, αρνούμενοι να καλέσουν τους εργάτες σε συνέλευση για να αποφασίσουν κινητοποιήσεις,

προσφεύγουν στα ασφαλιστικά μέτρα και διασπείρουν φήμες ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα διατηρήσει τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας, συνεχίζοντας το άθλιο παιγνίδι που έπαιζαν μέχρι τώρα της συναλλαγής και των ρουσφετιών. Αλλά το μαχαίρι τώρα έχει φτάσει στο κόκκαλο. Η δημόσια περιουσία που ο δοτός πρωθυπουργός, μαζί με τα αστικά ρετάλια ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ και τους φασίστες του ΛΑΟΣ, ξεπουλά για να «τα δώσει» στους διεθνείς τοκογλύφους, είναι για εμάς η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Το ξεπούλημα όμως της ΛΑΡΚΟ θα σημάνει για την περιοχή φτώχεια, ανεργία και καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι καπιταλιστές, αφού πάρουν τους θησαυρούς της γης μας, θα αφήσουν πίσω τους την καπνιά και τη σκουριά.



ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Ενάντια σε όσους σπέρνουν τον εφησυχασμό και στους γραφειοκράτες, να παλέψουμε για γενικές συνελεύσεις των σωματείων, συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, εκλογή εργοστασιακών επιτροπών για άμεσες απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Η ενότητα των εργατών είναι απαραίτητος όρος νίκης. Μόνιμοι, εργολαβικοί, άνεργοι της περιοχής ενωμένοι πρέπει να παλέψουν για το δικαίωμα στη δουλειά και για αξιοπρεπείς μισθούς. Η υπόθεση της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνο των εργατών αλλά και των μικροεπαγγελματιών της περιοχής, των αγροτών και των κατοίκων των χωριών. Λαϊκές Συνελεύσεις πρέπει να οργανωθούν σε κάθε χωριό που θα παλέψει μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ για να αποφύγουν την καταστροφή και το μαράζωμα του τόπου. Αυτή τη στιγμή είναι αναγκαίο να ενεργοποιηθούν οι παρακαταθήκες και οι μνήμες του αγώνα της προηγούμενης γενιάς των εργατών της ΛΑΡΚΟ και των κατοίκων της περιοχής που εμπόδισε το κλείσιμο και το ξεπούλημά της.

Ο αγώνας μας δεν πρέπει να μείνει απομονωμένος. Η ενότητα και η αλληλεγγύη με τους εργάτες της Χαλυβουργίας, του ALTER κ.α και η οργάνωση κοινών αγώνων με τους άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με εμάς, όπως ΔΕΗ, ΔΕΠΑ κ.α., είναι προϋπόθεση για τη νίκη. Η κοινή πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής κυβέρνησης του δοτού Παπαδήμ(ι)ου, τη διαγραφή του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων παραγωγικών μονάδων κάτω από εργατικό έλεγχο είναι η μόνη ελπίδα μας ενάντια στην απελπισία και εξαθλίωση που σπέρνει η καπιταλιστική χρεοκοπία. Ο μόνος δρόμος για το μέλλον όλων μας είναι η οργάνωση της πάλης



www.eek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger