Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Με το βλέμμα στο Μαξίμου-σε εξέλιξη η σύσκεψη


Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία εμφανίζεται ανυποχώρητη όσον αφορά τα προαπαιτούμενα για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Η Ε.Ε. διαμηνύει δια στόματος Γιούνκερ ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν δεν συμφωνήσει στο πακέτο του νέου οικονομικού προγράμματος. Η ελληνική πλευρά ανθίσταται σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους της τρόικα, οι οποίοι λίγο μετά τις 15:15 αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου.



Οι εκπρόσωποι της τρόικα παραμένουν ανυποχώρητοι στην απαίτηση για ριζικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα (κατώτατος και 13ος- 14ος μισθός, κλαδικές συμβάσεις- μετενέργεια), ενώ απαιτεί και συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων, ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά και περικοπές δαπανών σε Ασφάλιση, Υγεία και Άμυνα.

Στις 15:30 ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Λουκά Παπαδήμο, καθώς έφτασαν στο Μαξίμου οι κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης. Εκεί βρίσκονται ακόμη ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.



Ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο συνάντησης του Λουκά Παπαδήμου με τους κυρίους Τσάρλς Νταλάρα και Γιόζεφ Άκερμαν για το θέμα του PSI.

Ο Λ.Παπαδήμος είχε από το πρωί συνεχείς επαφές και τηλεφωνικές συσκέψεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Οι συνεχείς αναβολές της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών είναι χαρακτηριστικές του αδιεξόδου. Οι κ.κ. Σαμαράς, Παπανδρέου και Καρατζαφέρης επιμένουν στις «κόκκινες γραμμές» τονίζοντας ότι η αποδοχή του πακέτου μέτρων οδηγεί, έτσι κι αλλιώς, τη χώρα σε πτώχευση, χωρίς καμιά δυνατότητα ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger