Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της κυβέρνησης αλλά και του Υπουργείου Παιδείας εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη του πρώτου Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παράλληλα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θίγει τη συμπεριφορά αθηναϊκών μέσων επικοινωνίας που καυτηρίασαν την άρνηση υπαλλήλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να εκτελέσει εντολές για την προετοιμασία των εκλογών.
Ειδικότερα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σημειώνει πως «οι Πρυτανικές αρχές και μια μειοψηφία καθηγητών έβαλαν υποψηφιότητα για το νέο συμβούλιο στηρίζοντας την προσπάθεια της υπουργού Διαμαντοπούλου να βρει οπωσδήποτε πρόθυμους για να στηρίξει αυτήν την χρεοκοπημένη και εγκληματική πολιτική. Οι καθηγητές αυτοί και οι πρυτανικές αρχές οφείλουν να απολογηθούν στην κοινωνία του Βόλου για το επικείμενο κλείσιμο τμημάτων και την αποβολή μεγάλου κομματιού της νεολαίας της επαρχίας από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καταδικάζει επίσης την θέση καθεστωτικών ΜΜΕ για παραβατική συμπεριφορά απέναντι στην στάση του Απόστολου Μωραϊτόπουλου, διοικητικού υπαλλήλου ο οποίος αρνήθηκε να συμβάλλει στις εντολές του προϊσταμένου του για την προετοιμασία των εκλογών».
Τέλος, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας καλεί όλες της μαχόμενες δυνάμεις της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους εργαζομένους στη εκπαίδευση να συμβάλλουν με έμπρακτο τρόπο στην ματαίωση αυτών των εκλογών και την ανατροπή του νέου νόμου πλαίσιο και του πολυνομοσχεδίου για το νέο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger