Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Νέο σχήμα αναμένεται να αντικαταστήσει ΟΕΚ-ΟΕΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2012, 20:52
Ένα νέο σχήμα αναμένεται να αντικαταστήσει τους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας και Κατοικίας, οι οποίοι καταργούνται, σύμφωνα με τον προσανατολισμό της κυβέρνησης.

Θα είναι ένας ενιαίος οργανισμός προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης, ο οποίος θα αναλάβει την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, όπως η επιδότηση ενοικίου, η επιδότηση επιτοκίου για στεγαστικά δάνεια, ενώ θα διατηρηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και ο κοινωνικός τουρισμός.

Το προσωπικό των δύο οργανισμών που δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στο νέο σχήμα θα μεταταχθεί σε άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των εισφορών προς τους οργανισμούς, που σήμερα αντιστοιχεί στο 1,10% της αμοιβής για τους εργαζομένους και στο 1,35% για τους εργοδότες. Πηγές του Υπουργείου Εργασίας δεν αποκλείουν τη μείωση εργοδοτικής εισφοράς στο πλαίσιο της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, επισημαίνουν όμως ότι η μείωση αυτή θα συνοδεύεται από κίνητρα που θα αποσκοπούν στη διεύρυνση της εισφοροδοτικής βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger