Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Προχωρά κανονικά το νέο οργανόγραμμα καταργεί τα παραρτήματα στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Αμετακίνητη η διοίκηση του ΙΚΑ καταργεί τα παραρτήματα γύρω από το Βόλο
Αμετακίνητη η Διοίκηση του ΙΚΑ προχωρά στο σχεδιασμό κατάργησης βασικών υπηρεσιών του Ιδρύματος σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, ο Αλμυρός, τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ
Οι παρεμβάσεις των τοπικών φορέων αλλά και βουλευτών που έκαναν αναφορές και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και στη Διοίκηση του ΙΚΑ για να ανατρέψουν τη δυσμενή αυτή εξέλιξη μέχρι στιγμής δεν έπιασαν τόπο.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ προχωρά κανονικά και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες ενδεχομένως με ορισμένες αλλαγές που να αφορούν τα νησιά των Βορείων Σποράδων αφού εξετάζεται η εναλλακτική πρόταση να ενταχθούν μεν οι υπάλληλοι των εκεί υπηρεσιών στο οργανόγραμμα του Βόλου αλλά με φυσική υπηρεσία στο παράρτημα των νησιών.
Αυτό κυρίως θα εξαρτηθεί και από τα προβλήματα λειτουργικότητας που είναι εμφανές ότι θα δημιουργηθούν εάν και υποχρεωτικά οι υπάλληλοι θα κληθούν να μεταφερθούν στις υπηρεσίες του Βόλου.
Σύμφωνα με τον τοπικό σύλλογο εργαζομένων στο ΙΚΑ, υπάρχει ήδη έντονο πρόβλημα χωρητικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων Βόλου, τόσο θέσεων εργασίας, όσο και αρχείων ενώ ήδη το Περιφερειακό Υποκατάστημα Βόλου νοικιάζει χώρο εντός των εγκαταστάσεών του, με διόλου ευκαταφρόνητο ενοίκιο.
Ο τοπικός σύλλογος εστιάζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την ενδεχόμενη κατάργηση στην εισφοροδιαφυγή που ούτως ή άλλως δύσκολα αντιμετωπίζεται και εκτιμάται ότι πλέον θα «απλωθεί» περισσότερο καθώς το ΙΚΑ Αλμυρού εξυπηρετεί τη βιομηχανική περιοχή αλλά και τα τουριστικά παράλια, το υποκατάστημα Ν. Ιωνίας εξυπηρετεί επίσης τη Β. Βιομηχανική και δεκάδες άλλες κοινές επιχειρήσεις ενώ τα παρατήματα Σκιάθου και Σκοπέλου, εξυπηρετούν και τα τρία νησιά, ο πληθυσμός των οποίων ξεπερνά τους 15.000 κατοίκους και το καλοκαίρι ανεβαίνει κατακόρυφα, ενώ η οικοδομική και τουριστική ανάπτυξη είναι σε έξαρση, οπότε το ενδεχόμενο κλεισίματος θα απέφερε κατακόρυφη αύξηση της εισφοροδιαφυγής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι ξεκίνησε το πρώτο «ξεκλήρισμα» των παραρτημάτων καθώς καταργήθηκαν τα τμήματα διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Αγριά, τη Ζαγορά, το Βελεστίνο και την Αγχίαλο. Τότε οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων ήταν έντονες ωστόσο έπεσαν στο κενό και τα παραρτήματα κατέβασαν ρολά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger