Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ξαφνική εμπλοκή για την ελληνική διάσωση στις Βρυξέλλες

Ξαφνική εμπλοκή για την Ελληνική διάσωση στις Βρυξέλλες

Σοβαρές αντιρρήσεις σε σχέση με τον ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αλλά και με το περιεχόμενο του PSI φαίνεται να εγείρονται από διάφορες πλευρές στην προσυνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες με πολιτικές εντολές ανωθεν, ζήτησαν τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών και δεν συμφώνησαν με την προθεσμία των 15 ημερών για να βρεθούν τα 300 εκ. ευρώ. Υπήρξαν σοβαρές επιφυλάξεις πριν από την έναρξη του Eurogroup κυρίως από την Γερμανία. Παράλληλα οι Ευρωπαιόι  απαιτούν να ψηφιστούν πρώτα τα μέτρα της δανειακής σύμβασης  απο την Βουλή
Προσερχόμενοι στην συνάντηση του Eurogroup αρκετοί υπουργοί αλλά και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έλεγαν ότι, απόφαση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να ληφθεί το βράδυ της Πέμπτης. Οπως αναφέρει το Bloomberg «οι Ευρωπαίοι υπουργοί φαίνεται ότι προτίθενται να μεταθέσουν χρονικά την απόφαση για τη χορήγηση του πακέτου των 130 δισ. ευρώ, καθώς υποστήριξαν ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν τη συμφωνία για τα μέτρα λιτότητας στην οποία κατέληξαν νωρίτερα οι Ελληνες πολιτικοί ηγέτες.
Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε απόψε μια οριστική και τελική απόφαση. Εχουμε να συζητήσουμε αρκετά στοιχεία των προτάσεων που έχουμε ενώπιόν μας», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκερ Γιουνκέρ.
Αλλά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε επιβεβαίωσε την επιφυλακτικότητα των μελών του Eurogroup.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger