Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Αύριο


Κάθε φορά πιο οριακή από την προηγούμενη. Δεν ξέρεις πότε πραγματικά θα βαρέσει το κανόνι. Όσοι ελπίζουν, όμως, σε μια πραγματική αλλαγή για την κοινωνία οφείλουν κάθε φορά να δίνουν το παρόν. Ε, ας μη πιαστούν κι αυτοί απροετοίμαστοι.
 
Ήδη η μια πλευρά έχει αρχίσει και περιχαρακώνεται. Διώχνει τα άτακτα παιδάκια και τους δήθεν αντιδραστικούς. Επιβάλλει πειθαρχεία στις γραμμές της, προπαγανδίζει επισταμένα, θα περιφρουρήσει με τα σώματα ασφαλείας τον εαυτό της. Με συνεχείς διαβουλεύσεις προετοιμάζουν τα επιτελεία τους το σχέδιο μάχης. Όλα με σκοπό την τελική νίκη.
 
Η άλλη μεριά δεν τα χρειάζεται αυτά. Μια πραγματική απόφαση χρειάζεται.  Ο τρόμος τους, ο πανικός τους και η σιχαμένη προπαγάνδα καταστροφολογίας και τρόμου που διαχέουν είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση, πριν τη νίκη. Οι αφέντες, οι ειδήμονες, ο προφεσόροι τρέμουν στην ιδέα να φανούν αναξιόπιστοι προς τους εντολοδότες τους. 
 
Αύριο η μέρα και η νύχτα θα είναι μεγάλη. Ό,τι κι αν γίνει, οι εξελίξεις που θα έρθουν θα είναι κοσμοϊστορικές. Θα δεσμευθούμε με μια εξευτελιστική σύμβαση ή θα αποτινάξουμε το ζυγό; Γιατί αυτό είναι το μόνο το δίλημμα. Η χρεωκοπία, η έξοδος από το ευρώ και οι 7 πληγές του Φαραώ, που λένε ότι θα πέσουν πάνω μας, αν δεν ψηφιστεί το Μνημόνιο 2 , είναι επιχειρηματολογία νηπιακού επιπέδου. Ας ρωτήσουν τους 1.000.000 ανέργους, τους δεκάδες χιλιάδες αστέγους, τους επίσης δεκάδες χιλιάδες που τρέφονται με συσσίτια, τους νέους και τους συνταξιούχους που ζουν με μισθούς και συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας! Ας τους ρωτήσουν όλους αυτούς, για να τους πουν τι σημαίνει πτώχευση.  
 
Προφανώς το σχέδιο σωτηρίας μας περνά μέσα από την εξαΰλωση μας. Ευφυέστατο! Λαμπρό!
 
Λοιπόν, αύριο είναι άλλη μια κρίσιμη μέρα. Άλλο ένα σημείο μηδέν. Μέχρι αργά σήμερα το βράδυ γνωστοί και φίλοι, σύμμαχοι και λιγόψυχοι θα έχουμε μετρηθεί. Όλοι στις θέσεις τους. Μην αμφιβάλλει κανείς, χρόνια τώρα δεν μας δείχνουν οίκτο, γιατί να το κάνουν αύριο; Μπορεί, όπως κι αν έρθουν τα πράγματα, να χάσουμε. Ας διαλέξουμε, τουλάχιστον, το πως.
 

panospirin.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger