Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Παρέμβαση στη Δ.Ε.Η. Παγκρατίου ΤΩΡΑ !

Aπό το πρωί πραγματοποιείται παρέμβαση στη Δ.Ε.Η. Παγκρατίου καλεσμένη από την συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής. Μετά από τις πιέσεις του κόσμου που είναι συγκεντρωμένος, η διευθύντρια δέχτηκε την αποπληρωμή της αξίας του ρεύματος στα ταμεία, ΧΩΡΙΣ το χαράτσι και ασκούνται συνεχείς πιέσεις και για  τη διερεύνηση  της άμεσης ενεργοποίηση των διακανονισμών πληρωμής οφειλών που έχουν διακοπεί εξαιτίας της επιβολής του χαρατσιού.
Ο κόσμος παραμένει εκεί διεκδικώντας γραπτές δεσμεύσεις.


 
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ
ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
 
ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΤΟΥΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ!

Απ’ τον Σεπτέμβρη έχει ξεσπάσει πανελλαδικά ένα πολύμορφο κύμα ανυπακοής και αντίστασης ενάντια στα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και, συγκεκριμένα, ενάντια στο τέλος ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται από την ΔΕΗ υπό την απειλή της διακοπής ρεύματος σε όσους αδυνατούν ή επιλέγουν να το πληρώσουν! Σήμερα, 4 μήνες μετά την επιβολή του χαρατσιού, τα κυβερνητικά επιτελεία προχωρούν σε κινήσεις αναδίπλωσης και παραπλάνησης ώστε να παρακάμψουν τις οξυμένες αντιδράσεις. Εξαγγέλλουν την είσπραξη της δόσης του 2012 σε 5 δόσεις (αντί των 2) και «ρίχνουν το μπαλάκι» στην Εφορία ώστε ν’ αποφασίζει κατά το δοκούν κατασχέσεις περιουσίας στα χρεωμένα νοικοκυριά! Την ίδια ώρα που μας ανακοινώνουν ότι δε θα μπουν νέοι φόροι σκέφτονται να αυξήσουν τις αντικειμενικές αξίες κατά 25% και επομένως να εισπράξουν, μέσω του χαρατσιού, ακόμη μεγαλύτερα ποσά. Προσπαθούν να πνίξουν το δίκιο και τους αγώνες μας μέσα σε νέους εκβιασμούς αφού ο φόβος πλέον βρίσκεται στις δικές τους πλάτες!

Εδώ και 4 μήνες, δεν έχει γίνει ούτε 1 διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριό που δεν πλήρωσε το τέλος ακινήτων αφού η διοίκηση της ΔΕΗ συνεχώς δίνει νέες προθεσμίες γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να αναλάβει τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής. Ταυτόχρονα, η κοινωνική πίεση που’ χει ασκηθεί στους εργολάβους της ΔΕΗ που αναλαμβάνουν τις διακοπές ρεύματος, ανάγκασε την Ένωση Εργοληπτών να δηλώσει ότι δεν θα εκτελέσει εντολές διακοπής σε νοικοκυριά που οφείλουν το «αντικοινωνικό και αντισυνταγματικό» χαράτσι. Τέλος, πάρα πολλοί γείτονές μας επιλέγουν τον δρόμο της συλλογικής ανυπακοής πληρώνοντας μόνο την αξία του ρεύματος, ατομικά μέσω ΑΤΜ ή συλλογικά και με τσαμπουκά στα ταμεία της ΔΕΗ.

Δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε! Η συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ Βύρωνα- Καισαριανής- Παγκρατίου, δημιουργήθηκε το Σεπτέμβρη από κατοίκους των γειτονιών μας με στόχο να οργανωθεί η μαζική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών καθώς και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ μας. Η συνέλευση μας δρα πέρα και έξω από κόμματα και παρατάξεις και όλοι/-ες μαζί αποφασίζουμε για την εκάστοτε δράση.

Μέχρι στιγμής, η Συνέλευσή μας έχει προχωρήσει σε:
  • μαζικές διαμαρτυρίες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ Παγκρατίου και μπλοκαρίσματα των ταμείων.
  • δυναμικές παρεμβάσεις στον εργολάβο που αναλαμβάνει τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές μας (Φορμίωνος και Ξυπέτης, στην Καισαριανή και Σοφοκλέους 5, στο κέντρο - κ.Τζαμάκος, Γεωροή Α.Ε).
  • δημιουργία δικτύου αλληλεγγύης που αποτρέπει τις διακοπές ρεύματος και προβαίνει σε επανασυνδέσεις του ρεύματος σε σπίτια.
  • προπαγάνδιση των δράσεων και συνελεύσεων της με μοτοπορείες, ομαδικά και ατομικά μοιράσματα στις γειτονιές.
  • εβδομαδιαίες συνελεύσεις και ενημερωτικές συζητήσεις.

Σε μια περίοδο που οι μισθοί και οι συντάξεις όλο και μειώνονται και οι άνεργοι αυξάνονται διαρκώς, το κράτος επιβάλλει χαράτσια και νέες αυξήσεις στο ρεύμα ύψους 10-12 %. Πλέον τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα επιβίωσης για πάρα πολλούς ανθρώπους. Πρέπει ν’ αποκρούσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που προσπαθεί να σπείρει το κράτος με απειλές κοψίματος ρεύματος και κινδυνολογίες περί νομικών συνεπειών για όσους το επανασυνδέουν. Είναι σημαντικό να μην είναι κανένας μόνος του, να ξεπεράσουμε το εγώ μας και τη ντροπή που μας ωθεί στον ατομικισμό. Το να μην έχει κάποιος να πληρώσει τους λογαριασμούς και τα χαράτσια, δεν είναι ντροπή αλλά φυσικό επακόλουθο. Το να έχει πάλι κάποιος να πληρώσει προς το παρόν, δε σημαίνει ότι θα ’χει για πάντα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που μας κάνει πιο δυνατούς. Μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας.

Ας μην εθελοτυφλούμε. Τα χαράτσια είναι παράνομα στη συνείδηση όλου του κόσμου. Δεν περιμένουμε κανένα δικαστήριο και κανένα θεσμικό παράγοντα  να μας το επιβεβαιώσει ή να μας «σώσει». Γνωρίζουμε πως παίρνονται οι αποφάσεις, σε τι αποσκοπούν και που στοχεύουν. Ο μόνος δρόμος είναι ν’ αγωνιστούμε από κοινού, ξεκινώντας από τα χαράτσια, για τη μείωση του κόστους ζωής που ανεβαίνει καθημερινά οδηγώντας μας στην εξαθλίωση. Παραμένουμε ενωμένοι και δυναμώνουμε τις φωνές μας αποκρούοντας οποιονδήποτε προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει.
Από τη ΔΕΗ διεκδικούμε:
  • αποπληρωμή της αξίας του ρεύματος στα ταμεία, ΧΩΡΙΣ το χαράτσι.
  • άμεση ενεργοποίηση των διακανονισμών πληρωμής οφειλών που έχουν διακοπεί εξαιτίας της επιβολής του χαρατσιού.
  • καμία διακοπή ρεύματος για οφειλές ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ χαράτσι.
  • καμία αύξηση στα τιμολόγια.
Δεν πρέπει να σταματήσουμε όμως εκεί. Ν’ απαιτήσουμε μείωση των δημοτικών τελών, ν’ αποκρούσουμε τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ, να διεκδικήσουμε μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης στα σουπερμάρκετ, να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε μέτρο, χαράτσι και νόμο που επιβάλλει την λεηλασία μας. Και όλα αυτά θα συμβούν μόνο αν εμείς οι ίδιοι συμμετέχουμε και δρούμε, οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε.

Δεν έχουμε τίποτα και κανέναν να φοβηθούμε! Θα τους αλλάξουμε τα φώτα!

Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!
Αξιοπρέπεια, Αλληλεγγύη, Αυτοοργάνωση
 
 
Στη συνέλευση που πραγματοποιείται
κάθε Τετάρτη στις 19:00, στο Βύρωνα ( Κύπρου 43)
αποφασίζουμε από κοινού για νέες δράσεις.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6983-475657

Blog: syneleysigiadraseisenantiastaxaratsiavpk.squat.gr            

E-mail: draseisenantiastaxaratsia.vpk@gmail.com
 
Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ
Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger