Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμεύσεις από αρχηγούς και κάλυψη των 325 εκατ. ευρώ αναμένει το Eurogroup

Εν αναμονή οι Βρυξέλλες

Εν αναμονή της εκπλήρωσης των δύο όρων που έθεσε την περασμένη Πέμπτη το Eurogroup, δηλαδή τις ρητές δεσμεύσεις των πολιτικών κομμάτων και την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των 325 εκατ. ευρώ, τελεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Επιτροπής Σαντάλ Χιουζ, ερωτηθείσα αν υπάρχουν ενδείξεις ότι ενδεχομένως το Eurogroup δεν θα συγκληθεί αυρίο, Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η Σαντάλ Χιουζ, αντικαθιστώντας τον Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπο του επιτρόπου οικονομίας Όλι Ρεν, απάντησε ότι η Επιτροπή τελεί εν αναμονή λήψης συγκεκριμένων μέτρων από την Ελλάδα.

Ανέφερε επίσης ότι σήμερα, Τρίτη, στις Βρυξέλλες συνεδριάζουν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες των 17 υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης και ότι το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας θα συζητηθεί στο Eurogroup, αποφεύγοντας να προδικάσει την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων.

Εξάλλου, κύκλοι του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο ΑΠΕ, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσε να ακυρωθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger