Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Περιφερειάρχες-δήμαρχοι: Διαφωνούν με τον «Καλλικράτη 2»

Την έντονη διαφωνία τους σε μια σειρά άρθρων του «Καλλικράτη 2», που ρυθμίζει εκκρεμότητες του «Καλλικράτη», εξέφρασαν στη σημερινή συνάντησή τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ο πρόεδρος της ΕNΠΕ, περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.
Οι κκ. Σγουρός και Ασκούνης διατύπωσαν τις διαφωνίες τους σε μία σειρά ρυθμίσεων που θα έχουν -όπως υποστήριξαν- ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, και συνεπώς την αδυναμία τους να υλοποιήσουν την αποστολή τους, που είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες.
Την προσεχή Δευτέρα, θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΕΝΠΕ για να εξετάσει τα θέματα και να υποβάλλει εγγράφως το υπόμνημα των θέσεών της, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθήσει και η ΚΕΔΕ, ώστε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να έχει εγγράφως τις θέσεις των δημάρχων και των περιφερειαρχών, ενόψει της νέας συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τι λέει ο «Καλλικράτης 2».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger