Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Έγινες φίλος με τους γονείς σου στο Facebook. Μήπως να το ξανασκεφτείς; [Infographic]


Αν δεχτήκατε πρόσφατα ένα ασυνήθιστο Friend Request από τους …γονείς σας, σκεφτείτε το καλά πριν πράξετε το οτιδήποτε. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Lab42, η συντριπτική πλειοψηφεία των γονιών συνηθίζει να κατασκοπεύει τα παιδιά του στο Facebook, με ένα μεγάλο ποσοστό της τάξης του 43% να το κάνει, μάλιστα, σε καθημερινή βάση!

Όπως υποστηρίζουν, οι λόγοι που τους οδηγούν στη διαδικτυακή παρακολούθηση έχουν να κάνουν κυρίως με θέματα ασφαλείας (40%) αλλά και απλή περιέργεια (15%). Ανάμεσα στις κυριότερες αιτίες ανησυχίας τους είναι αν το Facebook τους αποσπά από το διάβασμα (56%) ή τους φίλους και συγγενείς τους (45%), αν συναναστρέφονται με αγνώστους (41%) και τέλος αν ασκούν (17%) ή δέχονται (16%) κακόβουλα πείραγματα και βία από τους συμμαθητές του.
Και ενώ μέχρι εδώ όλα καλά και ως ένα βαθμό αναμενόμενα, η έρευνα αναφέρει ότι το 72% των γονιών γνωρίζει ακόμα και τους κωδικούς των παιδιών του! Αυτές και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε αν θα πατήσετε τελικά το -πολυπόθητο για τους γονείς σας- ‘Accept’ θα βρειτε στο παρακάτω Infographic:
BONUS: Ακολουθεί και η χιουμοριστική πλευρά της ιστοσελίδας 9GAG.
[πηγή lab42]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger