Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η μάχη του νερού είναι ο πόλεμός μας ενάντια στη χρεοκοπία του καπιταλισμού.



Το ΕΕΚ καταγγέλλει τον εκπρόσωπο της τρόικας και του ΔΝΤ, δήμαρχο Τυρνάβου Μαλάκο, ο οποίος αφού χαράτσωσε τους κατοίκους του δήμου με αυξήσεις της τάξης του 80% στους λογαριασμούς του νερού για να εκτελεστούν έργα στην περιοχή, κίνησε διώξεις εναντίον των νόμιμα διαμαρτυρόμενων κατοίκων που κατέλαβαν το δημαρχείο Τυρνάβου στις 19 Γενάρη.
Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εναντίον κατοίκων του Αμπελώνα που πλήττονται θανάσιμα από τις υπέρογκες αυξήσεις, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός κατοίκου (Ευθύμιος Κοψαχείλης) μέσα σε σουπερ μάρκετ ενώ κρατούσε το παιδί του και ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος (παραπέμφθηκε σε δίκη στις 21 Μάρτη) μετά από δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων.
Καθώς οι δήμοι καταρρέουν υπό το βάρος της καπιταλιστικής χρεοκοπίας, τη δραματική συρρίκνωση των πόρων δημοσίων επενδύσεων, και τα τακτικά έσοδα να είναι με το σταγονόμετρο και να επαρκούν με το ζόρι για τη μισθοδοσία του προσωπικού, κάθε αναγκαίο έργο για την ευρύτεςρη περιοχή περνά μέσα από την υπερφορολόγηση του εργαζόμενου πληθυσμού.
Όπως και με τις συμβάσεις του 2007 με την εκχώρηση των δημοσίων δρόμων στα ιδιωτικά κοινοπρακτικά σχήματα των διοδίων για να γίνουν δήθεν έργα, τον Ιούνιο του 2011 αποδείχτηκε ότι τα κρατικά έσοδα από τα διόδια κατευθύνονται όχι στην κατασκευή ή συντήρηση δρόμων αλλά στην αποπληρωμή του καπιταλιστικού χρέους! Ο φόρος αλληλεγγύης και το χαράτσι στη ΔΕΗ έχουν το ίδιο περιεχόμενο.
Οι κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου δεν αγωνίζονται απλά για φθηνό νερό. Αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική χρεοκοπία που φορτώνει στις πλάτες του λαού η τρικολόρε κυβέρνηση του αρχιτραπεζίτη Παπαδήμ(ι)ου, η κυβέρνηση των τροϊκανών. Οι αγώνες των λαϊκών συνελεύσεων στον Αμπελώνα και σε όλη την Ελλάδα μπορεί να διεξάγονται για μεμονωμένα ζητήματα αλλά έχουν ένα κοινό περιεχόμενο: Τη κλοπή της ζωής και της ύπαρξης των εργατών, των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των ανέργων και μιας νεολαίας χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον.
Καθώς η περίπτωση του δήμου Τυρνάβου με τον πράσινο δήμαρχο Μαλάκο, είναι ίσως η πρώτη περίπτωση κραυγαλέας περίπτωσης αναζήτησης πόρων μέσω της φοροληστείας στο νερό, είναι απαραίτητο να στηριχτούν οι αγώνες των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων των κατοίκων, να διευρυνθούν ως προς το πολιτικό τους περιεχόμενο, να συνδεθούν με το μαχόμενο εργατικό κίνημα, να υπερασπίσουν τους άμεσους όρους διαβίωσης που η έλλειψή τους έχει οδηγήσει σε μια νέα κατηγορία ανθρώπων των «νέο-άστεγων» και να οδηγηθούν σε μια ανοιχτή ταξική σύγκρουση ενάντια στους καπιτα-ληστές καταστροφείς της ζωής μας.

Άμεση παύση οποιασδήποτε δίωξης εναντίων των αγωνιζόμενων κατοίκων.
Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν.
Άμεση διαγραφή του καπιταλιστικού χρέους.
Μείωση των ωρών εργασίας και μοίρασμα της δουλειάς σε όλους.
Φθηνά γεωργικά εφόδια, φθηνά αγροτικά προϊόντα χωρίς τους εμπόρους καπιταλιστές.
Εθνικοποίηση όλων των βιομηχανιών, επιχειρήσεων, τραπεζών, χωρίς καμιά αποζημίωση στα αφεντικά, κάτω από εργατικό έλεγχο.
Γενική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της τρικολόρε κυβέρνηση των αρχιτραπεζιτών και τροϊκανών.
Όλη η εξουσία στους εργάτες.

20/1/2012
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΕΚ Θεσσαλίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger