Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Απαγορεύεται να κόβουνε τσ' ελιές!!


kerkyra_elies_300.jpg
 
 
 
 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 13 Ιανουαρίου 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                       
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ταχ. Δ/νση:  Σαμάρα 13                     
Ταχ. Κωδ. :  49.100 – Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 26613 – 62300 /62301
Fax            : 26610 – 32525
E –mail      : antipin.ker@pin.gov.gr                    


                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Περιοδεία για παράνομη κοπή ελαιοδέντρων

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σκούρτης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Σταμάτη Γκίνη, την Επιστημονική Συνεργάτη του Αγγελική Ρουβά και με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, περιόδευσε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2012 στη Βόρεια Κέρκυρα, μετά από καταγγελίες για παράνομη κοπή ελαιοδέντρων.
   Ο κύριος Σκούρτης μετά την περιοδεία τόνισε μεταξύ των άλλων τα εξής:

   «Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε με κάθε τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κοπής των ελαιοδέντρων, το οποίο αυτή την στιγμή είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους του Κερκυραϊκού ελαιώνα, και που έχει ως συνεπακόλουθο, την αλλοίωση του κερκυραϊκού φυσικού περιβάλλοντος. Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο έχει εκδοθεί και από τον Περιφερειάρχη κ. Σ. Σπύρου σχετική απόφαση.
    Σύμμαχοι στη προσπάθεια εκμηδενισμού του φαινομένου της παράνομης και καταστρεπτικής κοπής των ελαιοδέντρων, πρέπει να βρεθούν όλοι οι συμπολίτες μας, που είναι ευαισθητοποιημένοι, όσον αφορά στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και της φυσικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
   Σήμερα περιηγηθήκαμε μετά από καταγγελίες που περιήλθαν στην Π.Ε Κέρκυρας για παράνομη κοπή ελαιοδέντρων στη Βόρεια Κέρκυρα. Αυτές οι περιοδείες θα συνεχισθούν σε μόνιμη και σταθερή βάση.
   Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω και την Ελληνική Αστυνομία για τη συνδρομή της. Επειδή όμως το νομοθετικό πλαίσιο είναι ασαφές, σε ορισμένα του σημεία, απαιτείται η συνέργια και άλλων υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών, όπως του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού Σώματος. 
   Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε τον κερκυραϊκό ελαιώνα έρμαιο στις διαθέσεις κερδοσκόπων και ασυνείδητων ατόμων».


                                                                              ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
kerkyra_elies1.jpg
 
  •  Τηράτε να δείτε, τι εστί Κερκυραίος του Libro D' oro. Με   κοστούμι και γραβάτα στο λιστάσι ο Αντιπεριφερειάρχης !
  • Να τα βλέπεις αυτά αγαπητέ  Σωτήρη Κουρή  που γυρίζεις στα αμπέλια και στα λιοστάσια  στα  Τρουγιανάτα, με το αμπέχονο, το σκούφο και την αρβίλα. Α! Και καβάλα σε άλογο!
  • Πάρε τώρα μαθήματα κοπτικής ραπτικής απο τσου Κορφιάτες κόντηδες και σουλουπώσου.
 
 kerkyra_elies2.jpg
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger