Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Χίλιοι πολίτες στη Σκόπελο ... κόντρα στο χαράτσι


Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι της Σκοπέλου έχουν διατυπώσει την αντίθεσή τους στην επιβολή του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών, συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, που ανέλαβε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Σκοπέλου.
Στο μεταξύ, η ίδια επιτροπή απηύθυνε κάλεσμα σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, αλλά μόνο το ποσό που αφορά στην κατανάλωση ρεύματος, να προσέλθουν στο γραφείου του Σωματείου Οικοδόμων, προσκομίζοντας φωτοτυπία τόσο του τιμολογίου της ΔΕΗ, όσο και της απόδειξης πληρωμής από την Τράπεζα ή το ΑΤΜ αντίστοιχα, προκειμένου να συμπληρώσουν στην συνέχεια τις υπεύθυνες δηλώσεις που έχει καταρτίσει η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα και θα τις προωθήσει στους αρμόδιους φορείς.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη και χειροτερεύει διαρκώς, με αποτέλεσμα αρκετοί συντοπίτες μας να αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τον λογαριασμό της ΔΕΗ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρος Πατσής, πρόεδρος της Ένωσης Οικοδόμων Σκοπέλου και μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα.
Λαμβανομένης υπόψη της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα εντείνουν τις προσπάθειές τους, προς την κατεύθυνση της κατάργησης του συγκεκριμένου μέτρου, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για νέες κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ όμως, συνεχίζεται η συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών και όπως υπογραμμίζει ο κ. Πατσής «θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, διότι σε λίγο καιρό έπεται και η δεύτερη δόση για τα χαράτσια.
Σε πρώτη φάση απευθυνθήκαμε στην ΔΕΗ, προσθέτει ο ίδιος, ενώ υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω κινήσεις και προς άλλες κατευθύνσεις». Στόχος της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα είναι η ουσιαστική συσπείρωση των κατοίκων του νησιού, προκειμένου να προωθηθούν από κοινού οι θέσεις τους.
Σύμφωνα με την εικόνα που δίνει ο κ. Πατσής η περίοδος της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην καθημερινότητα του νησιού, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία έχει περιορίσει δραστικά τα έξοδά της. Συνεπεία των προαναφερθέντων, μειώνεται διαρκώς ο αριθμός των θαμώνων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικοδόμων της Σκοπέλου «τα βράδια ερημώνει κυριολεκτικά η παραλία. Παλιότερα πηγαίναμε στο καφενείο ή σε μια ταβέρνα, αλλά τώρα πια έχουμε περιορίσει δραστικά τα έξοδά μας, διότι όπως αντιλαμβάνεστε, είναι περιορισμένες οι οικονομικές μας δυνατότητες».
Το γραφείο του Σωματείου Οικοδόμων της Σκοπέλου, αποτελεί πλέον χώρο συνάντησης και ανταλλαγής προβληματισμών, με επίκεντρο πάντα τις τρέχουσες καταστάσεις και όσα διαφαίνονται στον ορίζοντα. «Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε δικαιολογητικά και στόχος μας είναι να συσπειρώσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, τις συντοπίτες μας, προκειμένου να εκφράσουμε από κοινού την αντίθεσή μας στα χαράτσια» καταλήγει ο κ. Πατσής.
από τον Πανθεσσαλικό Ταχυδρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger