Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ο κ. Πεπόνης έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα Πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του “καυτού” φακέλου, για ξενοδοχείο στη Σκόπελο

Συνεργάτη πρώην υπουργού "δείχνουν" οι έρευνες του οικονομικού Εισαγγελέα

Τι πρωτότυπο σ΄αυτήν τη χώρα συνεργάτης υπουργού να είναι βουτηγμένος στο βούρκο... Μα πώς;
Σε πρόσωπο της εμπιστοσύνης πρώην υπουργού εστιάζεται η εισαγγελική έρευνα για το πάρτι εκατομμυρίων που φέρεται ότι είχαν οργανώσει εφοριακοί... Ο ελεγχόμενος εμφανίζεται να είναι διευθύνων σύμβουλος ύποπτης offshore.
Θύελλα προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του Έθνους της Κυριακής, σχετικά με την έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για βίλες, ξενοδοχεία και offshore εταιρείες, που φέρονται να ανήκουν σε ομάδα πρώην και νυν εφοριακών, ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία διερευνάται και η εμπλοκή στενού συνεργάτη πρώην υπουργού, το όνομα του οποίου εμφανίζεται μεταξύ των προσώπων που διηύθυναν μία από τις υπεράκτιες εταιρείες, οι οποίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας της Εισαγγελίας.
Η εταιρεία φέρεται να έχει ως αντικείμενό της τον εξοπλισμό και τη λειτουργία κτιρίων και η έδρα της βρίσκεται στο Μαρούσι, όπως αναφέρει στο σημερινό δημοσίευμά του το Έθνος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού, ο οποίος εμφανίζεται ως διευθύνων σύμβουλος και νομικός εκπρόσωπος της offshore πρώην εφοριακού, είναι ένας εκ των κατηγορουμένων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος σε άλλη υπόθεση, που διερευνά η Δικαιοσύνη.
Σκοπός της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, είναι να διαπιστωθεί εάν όλος αυτός ο πλούτος, που εμφανίζεται να κατέχουν οι εμπλεκόμενοι στην έρευνα εφοριακοί, αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προϊόν διαφθοράς και χρηματισμού από συγκεκριμένες υποθέσεις, που έλεγξαν τα προηγούμενα χρόνια.
Στα χέρια του κ. Πεπόνη βρίσκονται συγκλονιστικά στοιχεία, όπως φωτογραφίες και συμβόλαια αγοραπωλησίας με αντικείμενο χλιδάτα ακίνητα, αλλά και σωρεία εγγράφων για υπεράκτιες εταιρείες, τις οποίες φέρονται να διοικούν συγγενικά πρόσωπα συνταξιούχου εφοριακού!

Ντοκουμέντα
Παράλληλα, ο κ. Πεπόνης έχει δώσει παραγγελία σε εισαγγελέα Πρωτοδικών να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα στοιχεία του “καυτού” φακέλου, καθώς είναι η πρώτη φορά που δικαστική έρευνα για περιουσιακά στοιχεία κρατικών λειτουργών έχει βαριά ντοκουμέντα, όπως φωτογραφίες από πολυτελέστατες μονοκατοικίες σε περιοχές των βορείων προαστίων, επταώροφη πολυκατοικία σε άλλη περιοχή της πρωτεύουσας, ξενοδοχείο στη Σκόπελο και offshore εταιρείες στην Κύπρο, στο όνομα συγγενικών προσώπων εμπλεκόμενου στην έρευνα συνταξιούχου εφοριακού.
Ήδη έχουν ζητηθεί και θα ελεγχθούν ένας προς ένας όλοι οι φάκελοι φορολογουμένων - κυρίως εταιρειών που χειρίστηκε η ομάδα των νυν και πρώην εφοριακών - ενώ θα ακολουθήσει και έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων τους, ακόμη και συγγενικών προσώπων τους, κυρίως εκείνων που εμφανίζονται να κατέχουν περιουσία που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους.
Η δικαστική διερεύνηση θα επεκταθεί με ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών, καθώς τα στοιχεία που δόθηκαν στον εισαγγελέα παραπέμπουν σε πάρτι εκατομμυρίων... Στον οικονομικό εισαγγελέα έχει ήδη καταθέσει μία συνταξιούχος εφοριακός, η οποία έχει καταγγείλει ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα των συναδέλφων της, γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρείας.
Σύμφωνα με την καταγγελία της, η πρώην εφοριακός είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους, σε βάρος ελεγχόμενης εταιρείας, ύψους περίπου 12,5 δισ. δρχ. (36 εκατ. ευρώ), αλλά έπειτα από πιέσεις ορισμένων εφοριακών από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσει, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_5668.html#more 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger