Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγή πολιτικής και στροφή στην αριστερά ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Η χώρα χρειάζεται επειγόντως στροφή, μια νέα δημοκρατική πορεία και μια διακυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι. Ο κ. Τσίπρας αφού τόνισε ότι η Ελλάδα οδηγείται στο Μεσαίωνα πρότεινε αντί του αδιέξοδου PSI τριετή -τουλάχιστον- αναστολή της αποπληρωμής των δανείων Υπογράμμισε επίσης ότι χρειάζεται μια αλλαγή πολίτικης, ότι πρέπει να διερευνηθεί το επαχθές χρέος το οποίο πρέπει να αρνηθούμε ολοκληρωτικά. Συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει επιτέλους περιουσιολογίο, να μπει φόρος εφοπλιστών και εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιούσιες και πρόσθεσε ότι χρειάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παράλληλα με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Τέλος, κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη διεξαγωγή εκλογών.


Επίσης, σημείωσε ότι η νέα δανειακή σύμβαση, πέρα από τα σκληρά μέτρα, θα προβλέπει την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, αλλά και τη μετατροπή του δικαίου που διέπει το ελληνικό χρέος από το ελληνικό στο αγγλικό δίκαιο, κάτι που θα σημάνει, όπως επισήμανε, τον πλήρη αφοπλισμό των νομικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας και τη συνακόλουθη παράδοσή της στις ορέξεις των πιστωτών. Την εξέλιξη αυτή ο κ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε «κολοσσιαίο έγκλημα» και μάλιστα ερήμην του ελληνικού λαού, τονίζοντας ότι «θα είναι μια συνειδητή επιλογή παράκαμψης της λαϊκής βούλησης, που δε πρόκειται να μείνει ατιμώρητη από τη λαϊκή ετυμηγορία».
Για την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχουν αναθέσει στον κ. Παπαδήμο να ταΐζει την ύφεση με μέτρα, μέχρι την ολοκληρωτική χρεοκοπία και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα, που προβλέπει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας η νέα δανεική σύμβαση, που ετοιμάζονται να φέρουν στη Βουλή για να ψηφίσουν τις επόμενες εβδομάδες».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η ηγεσία του βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πολιτικής κατάρρευσης, ωστόσο, πρόσθεσε, κανείς δεν ανοίγει μια σοβαρή κουβέντα για την πολιτική που τους οδήγησε σε αυτό το σημείο, για να τονίσει δηκτικά ότι «δυστυχώς γι' αυτούς, την κουβέντα την άνοιξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ζητώντας να διερευνηθεί δικαστικά η μεθοδευμένη υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο». Επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ τονίζοντας ότι «στην πολιτική ιστορία σπάνια υπήρξε δείγμα τόσο απροκάλυπτου πολιτικού τυχοδιωκτισμού σαν αυτό που παρουσιάζει σήμερα το κόμμα του κ. Σαμαρά».
Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρότασή του για μια νέα δημοκρατική πορεία κοινωνικής ανασύνταξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, και μια νέα διακυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα προτάξει την ιστορική ευθύνη της ενότητας και της ανιδιοτέλειας μπροστά στην κοινωνική καταστροφή και όχι μιας αριστεράς υστερόβουλης και αλληλοσπαρασσόμενης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger