Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Στενή συνεργασία Ελλάδας - Κίνας στην έρευνα και την τεχνολογία


 
Προκήρυξη της Έρευνας και Τεχνολογικής Διακρατικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, υπέγραψαν σήμερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου και ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Du Qiwen.

Με τον τρόπο αυτό, εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος σύσφιγξης των σχέσεων των δύο χωρών και προώθησης της επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας, καθώς και συγκεκριμένων θεμάτων που αφορούν στα πανεπιστήμια και στην ελληνική γλώσσα, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου, σε δηλώσεις της μετά την υπογραφή της προκήρυξης.

Σήμερα η δυσχερής συγκυρία επιβάλλει τη δρομολόγηση αναπτυξιακών δράσεων και την αναζήτηση στρατηγικών εταίρων, όπως η Κίνα, που μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στη δραστηριοποίηση και την προώθηση της εξωστρέφειας του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας και ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί κοινό πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας ύψους 10 εκατ. ευρώ, στον χώρο της έρευνας και τεχνολογίας, με στόχο την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

Η κ. Διαμαντοπούλου θα επισκεφθεί την Κίνα στις 16 Φεβρουαρίου.

Η χρηματοδότηση κάθε έργου, δεν θα υπερβαίνει τα 400.000 ευρώ και η διάρκειά του τα τρία έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger