Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Θανάση Νάκου με θέμα το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Μαγνησία -


Υπόσχεση του Υφυπουργού Πολιτισμού Γιώργου Νικητιάδη για ορισμό σύσκεψης με τους τοπικούς φορείς  για το ζήτημα στον Θανάση Νάκο.

Την Υπόσχεση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη, ότι θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα σύσκεψη για το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Μαγνησία, απέσπασε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τη ματαίωση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος.
Νωρίτερα, ο κ. Νάκος άσκησε έντονη κριτική, τονίζοντας ότι «το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Μαγνησία έχει ξεχαστεί από τους κυβερνώντες και σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα σε όλους, πως ποτέ δεν μιλούσαν σοβαρά για αυτό». Ειδικότερα, υπενθύμισε ότι «στην προσπάθεια της η κυβέρνηση να περιορίσει τις γενικευμένες αντιδράσεις των κατοίκων του Βόλου» για την «προσωπική» –όπως τη χαρακτήρισε– απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου και συνολικά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περί οριστικής ματαίωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, «εφηύρε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που θα εκπονούσε για τη Μαγνησία, ώστε δήθεν ο νομός να μη στερηθεί τα μεγάλα έργα που θα συνδυαζόταν με τους Μεσογειακούς Αγώνες και την ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, που όπως αναμενόταν αυτοί θα έφερναν».
Μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στις «σχετικές ηχηρές διαβεβαιώσεις ακόμη και από το βήμα της Βουλής, τόσο του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνου, ο οποίος αφού επί δεκαπέντε περίπου μήνες διαβεβαίωνε μέσω των Υφυπουργών του –της κας Γκερέκου και του κ. Νικητιάδη– ότι οι αγώνες θα γίνουν κανονικά, στη συνέχεια ανέλαβε ο ίδιος να υπόσχεται ανάπτυξη στην περιοχή, ως αντιστάθμισμα της ματαίωσης των αγώνων».
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Νάκος, «δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, όχι μόνο δεν εκπονήθηκε κανένα Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Μαγνησία, αλλά δεν δόθηκε ποτέ καμία εξήγηση σε κανένα Βολιώτη που ρωτάει σχετικά. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας της κυβέρνησης ότι σε τέσσερις επιστολές, δύο στον Πρωθυπουργό και δύο στους Αντιπροέδρους, που απέστειλε ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Βόλου, δεν πήρε ποτέ καμία απάντηση από κανέναν!».
Με αφορμή το τελευταίο αυτό σχόλιο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης δήλωσε άγνοια για τις επιστολές Σκοτινιώτη προς την ηγεσία της κυβέρνησης! Ο κ. Νάκος κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις τέσσερις επιστολές του δημάρχου Βόλου, καθώς και κατάλογο με τα μεγάλα έργα που, όπως είπε, «μετά την εγκατάλειψη των αγώνων εγκαταλείφθηκαν και αυτά». Μάλιστα ο βουλευτής Μαγνησίας διερωτήθηκε «ποιο από τα έργα που προβλεπόταν στο φάκελο των αγώνων ήταν περιττό για το Βόλο και τη Μαγνησία;», κάνοντας λόγο για «έργα πνοής και ουσιαστικής ανάπτυξης για την πόλη και το νομό», ενώ καυτηριάζοντας τις αναφορές του παριστάμενου υφυπουργού σε «μεγάλα έργα» που γίνονται στη Θεσσαλία, τόνισε ότι «αυτά ήταν ήδη δρομολογημένα και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα».
«Αυτό που ποτέ δεν κατάλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι ότι η διοργάνωση των Μεσογειακών ήταν μία ευκαιρία για δύο πόλεις της περιφέρειας, να ‘αναγκάσουν’ το κεντρικό κράτος να επενδύσει σε αυτές, στην ανάπτυξή τους και στην αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Νάκος, ο οποίος κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα «στη δέσμευση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη η Μαγνησία και που θα γίνονταν εάν δεν είχαν ματαιωθεί οι αγώνες».
Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Μαγνησία, που πολλές φορές υποσχεθήκατε, είναι ένα δίκαιο αίτημα του νομού για να υλοποιηθούν τα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος και στερήσατε εσείς με την πολιτική και τις αποφάσεις σας» και ζήτησε να μη μείνει «μία ακόμη υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ, χωρίς αντίκρισμα!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger