Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στο ξεζούμισμα του λαού από συγκυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ φραγμό θα βάλουν οι αγώνες του!

Στόχος του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος δεν είναι άλλος απ'το ξεζούμισμα των λαών και το ξαναμοίρασμα του κόσμου.

Στη μέχρι τώρα κίνησή του, στις επιθέσεις και τις επιδρομές που έχουν κάνει, αρκετές φορές έχουν βρει εμπόδια απ΄τους οργανωμένους αγώνες της εργατιάς και του λαού. Η ύπαρξη ενός εργατικού-λαϊκού κινήματος ανάγκασε το σύστημα να κάνει κάποιες παραχωρήσεις. Με άλλα λόγια ο λαός και η εργατιά  κατάφεραν να διεκδικήσουν δικαιώματα και προνόμια όπως το 8ωρο, η σύνταξη κτλ.



Η αποσυγκρότηση  όμως της εργατικής τάξης τις τελευταίες δεκαετίες και η απουσία ενός εργατικού-λαϊκού κινήματος με ταξικά χαρακτηριστικά και συγκεκριμένη στόχευση απ'το προσκήνιο, έδωσε κατά μια έννοια, στο σύστημα το χώρο προκειμένου να πάρει μια ιστορική ρεβάνς. Μας κλέβει δηλαδή όσα δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν κερδίσει τον τελευταίο αιώνα εργατικοί, λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες.

Κάποιοι θεωρούν και έχουν πεισθεί πως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Πως η δύναμή μας δεν φτάνει να αντιπαλέψουμε αυτή τη ρεβάνς, αυτήν την επίθεση σε όλα τα μέτωπα. Αυτό όμως δεν ισχύει.

Τους τελευταίους μήνες φάνηκε η διάθεση του λαού να τους σταματήσει. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έδειξαν πως δεν δέχονται αυτήν την κατάσταση. Βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν. Έκαναν καταλήψεις σε κτίρια,σχολεία και σχολές. Ξεκίνησαν απεργίες. Λουκίσα  ΑΕΒΕ, εργαζόμενοι στο Alter και πολλοί άλλοι αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και το μισθό. Μάλιστα αυτήν τη στιγμή καίει η φλόγα μια απεργίας,των εργατών της χαλυβουργίας, 90 περίπου ημερών προκειμένου να παρθούν πίσω οι απολύσεις των συναδέλφων τους καθώς και για να σταματήσουν την επιβολή αντεργατικών όρων εργασίας (μείωση ωραρίου - συρρίκνωση του μισθού κτλ).

Η Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους (συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.ΟΣ. υπό τον Παπαδήμο) θέλουν να μας ξεζουμίσουν, να μας κλέψουν κατακτήσεις και δικαιώματα, να μας φέρουν έναν κοινωνικό - εργασιακό μεσαίωνα.

 Σ'αυτήν την βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική φραγμό μπορούν και πρέπει να βάλουν ο λαός και η εργατιά με τους αγώνες τους. Ο καθένας μέσα απ'το μετερίζι του, τη δουλειά του , τη γειτονιά του να βρεθούμε να συζητήσουμε, να οργανώσουμε την αντίστασή μας ενάντια σε κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ. Γιατί δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Στο δρόμο της αντίστασης, του αγώνα και της διεκδίκησης, μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους νικήσουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger