Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Νέα Ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου για τις μεγάλες οφειλές των Ασφαλιστικών Ταμείων στους φυσικοθεραπευτές του Νομού Μαγνησίας.



Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος, επανήλθε σήμερα με νέα Ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προς τους Υπουργούς Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, σχετικά με τα εκκρεμή προβλήματα του κλάδου των φυσικοθεραπευτών και τις μεγάλες οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, καθώς στην αρχική του Ερώτηση για τα ίδια ζητήματα οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν έδωσαν επί της ουσίας καμία απάντηση.
Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νάκου, οι φυσικοθεραπευτές πρέπει να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες, που συνεπάγεται για τους επαγγελματίες η διακοπή πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τους ίδιους εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο. Το πρόβλημα είναι περισσότερο έντονο για τους φυσικοθεραπευτές του νομού Μαγνησίας, καθώς ενώ οι περισσότεροι φυσικοθεραπευτές της χώρας έχουν να πληρωθούν εδώ και έξι-επτά μήνες, οι επαγγελματίες του νομού μας έχουν να πληρωθούν πολύ περισσότερο χρόνο. Έτσι, ο ΟΠΑΔ οφείλει χρήματα στους φυσικοθεραπευτές του νομού Μαγνησίας από δαπάνες φυσικοθεραπείας, που έχουν ήδη εκτελεστεί στους ασφαλισμένους του από τον Ιούλιο του 2010 και ο ΟΑΕΕ καθυστερεί πληρωμές από τον Οκτώβριο του 2010. Η παραπάνω μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές, έχει δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία των φυσικοθεραπευτηρίων, καθώς υπάλληλοι κινδυνεύουν να απολυθούν εξαιτίας της αδυναμίας καταβολής σε αυτούς των μισθών και τα ίδια τα φυσικοθεραπευτήρια κινδυνεύουν να κλείσουν.
Στη συνέχεια ο βουλευτής τονίζει ότι, ανάμεσα στα ζητήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών είναι η δυνατότητα που πλέον παρέχεται στους επαγγελματίες να ιδρύουν περισσότερες της μίας εγκατάστασης χωρίς να εξασφαλίζεται η αυτοπρόσωπη παρουσία σε όλα του φυσικοθεραπευτή. Αντίθετα, με την εξασφάλιση της λειτουργίας των φυσικοθεραπευτηρίων μόνο από τους ίδιους τους πτυχιούχους του κλάδου, περιορίζονται τα φαινόμενα αντιποίησης του επαγγέλματος και αποκλείεται η διείσδυση επιτηδείων στο χώρο, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.
Καταλήγοντας ο κύριος Νάκος ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξηγήσουν γιατί καθυστερεί η καταβολή των αμοιβών προς τους φυσικοθεραπευτές του Νομού Μαγνησίας από τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, καθώς και πότε θα ολοκληρωθεί η εξόφληση των καθυστερούμενων αμοιβών προς τους φυσικοθεραπευτές του νομού Μαγνησίας από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger