Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Συνάντηση Κ. Καρτάλη με Π. Γερουλάνο

Συνάντηση Κ. Καρτάλη με Π. Γερουλάνο
Με τον Υπουργό Π. Γερουλάνο συναντήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης για θέματα του Νομού Μαγνησίας που συναρτώνται με το υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Κ. Καρτάλης κατέθεσε την πρόταση του για ένα Ειδικό Πρόγραμμα Αθλητικής-Πολιτιστικής-Τουριστικής Ανάπτυξης για τη Μαγνησία που θα συναρτάται με τη δέσμευση της Πολιτείας για αντισταθμιστικά μέτρα που θα απαντούν στην ακύρωση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων 2013.

Όπως σημείωσε «Θεωρώ ότι δεν αρκούν ο αναφορές στη Βουλή για την υποχρέωση του Υπουργείου να τηρήσει τις εκκρεμείς δεσμεύσεις του. Πήρα την πρωτοβουλία να διαμορφώσω μία πρόταση που μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τον τουρισμό δίνει τη δυνατότητα να στηριχθεί η ανάπτυξη, να κινητοποιηθεί η κοινωνία αλλά και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο προβολής και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Κεντρικός κορμός του Προγράμματος (που διακρίνεται σε 12 επιμέρους δράσεις) είναι η διοργάνωση στο Βόλο και στη Μαγνησία, κατά την επόμενη πενταετία, αθλητικών γεγονότων διεθνούς ή εθνικής κλίμακας που ενισχύουν και την εξωστρέφεια της περιοχής αλλά και αξιοποιούν και την υποδομή του α/δ Αγχιάλου.

Μέσα από τις διοργανώσεις αυτές θα δρομολογηθούν έργα αθλητικής υποδομής ή θα συμπληρωθούν οι ανάγκες υπαρχόντων έργων που είτε λειτουργούν ή παραμένουν σε αδράνεια. Για παράδειγμα για τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων στο αγώνισμα της ιστιοπλοίας, θα προβλέπεται η δημιουργία σύγχρονου ναυταθλητικού κέντρου στο Βόλο ή για το αντίστοιχο αθλητικό γεγονός στο αγώνισμα της σκοποβολής θα προβλέπεται η ολοκλήρωση και η λειτουργία του Σκοπευτηρίου στο Ριζόμυλο. Το Πρόγραμμα συμπληρώνεται από δράσεις πολιτιστικής ανάπτυξης, τουριστικής προβολής και εκπαίδευσης ώστε να προβάλλεται η περιοχή και ο πολιτιστικός  της πλούτος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger