Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Λίγα πράγματα σχετικά με τις απεργίες,τις επισχέσεις εργασίας κτλ

 Το ζήτημα της χαλυβουργίας είναι μέσα στα σημαντικότερα αξιοσημείωτα γεγονότα των τελευταίων χρόνων. Όλοι αυτοί οι εργάτες, παρά τις αναλήθειες ορισμένων, παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο. Παλεύουν για δουλειά και μισθό έτσι ώστε να μπορούν να ζουν (και όχι απλά να επιβιώνουν...). 

Η συγκυβέρνηση , (όπως ακριβώς και η προηγούμενη κυβέρνηση) με τη στήριξη και του υπόλοιπου αστικού μπλοκ,  έχει συγκεκριμένες εντολές από τα Αμερικάνικα και Ευρωπαϊκά αφεντικά της. Να μας φέρουν σ'ένα μεσαίωνα. Ένα σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Εργαζόμενοι απολύονται, δημόσια υγεία και παιδεία χτυπιούνται, οι συντάξεις συρρικνώνονται, οι μισθοί πετσοκόβονται, χαράτσια και φόροι "πάνε κι έρχονται" και μέσα στο πορτοφόλι μένει η... φόδρα!

Αυτοί οι εργάτες λοιπόν,  καθοδηγούνται απ'τις ίδιες τους τις ανάγκες. Ανάγκες πραγματικές τις οποίες η ίδια η πολιτική των κυβερνήσεων, των εργοδοτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν δημιουργήσει.Παλεύουν λοιπόν για τη δουλειά, το μισθό, το φαΐ. 

Την κρίση όμως που αυτοί δημιούργησαν μας ζητάνε να την πληρώσουμε εμείς.  Μας θέλουν πρόβατα για σφαγή στο βωμό της κρίσης τους. Στόχος τους είναι να μας ξεζουμίσουν, να μας κλέψουν κατακτήσεις ενός αιώνα και δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς! 

 Οι χαλυβουργοί  και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι που είτε απεργούν είτε κάνουν επίσχεση εργασίας είτε μέσα από τις γειτονιές τους, αντιστέκονται σ'αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική. Ξέρουν ότι δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανέναν!

Η αστική δημοκρατία όμως και οι εκφραστές της, έχουν  καλά στημένα όλα τους τα πιόνια. Μέσα σε χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα ΜΜ"Ε", σε συνδικάτα,σε  συλλόγους κτλ.  ανθρώπους που βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η βάρβαρη πολιτική.  Που τρομοκρατούν τους εργαζομένους για να μην αντιδράσουν και να μην αντισταθούν στο πετσόκομμα του μισθού, στην απόλυση του συναδέλφου.Θέλουν τον λαό και την εργατική τάξη  διαιρεμένους και όχι αλληλέγγυους. 

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών...
 Ο λαός και οι εργαζόμενοι οφείλουν και πρέπει να στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, με τον ένα ή με τον άλλον τρόπο, μα πάντα μέσα απ'τους  δικούς τους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων καθώς και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων αφεντάδων τους. 

Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλου του εργαζόμενου λαού!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger